Alguns centres escolars de Terrassa, davant les noves mesures del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, respecte a les ràtios i distribució d’espais han vist com les seves instal·lacions quedaven petites. Per això, moltes han demanat a l’Ajuntament que els cedissin espais públics per tal de poder fer activitats d’esbarjo o curriculars (com l’educació física).

En la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat s’ha explicat que ja hi ha una trentena de centres escolars que disposen d’espais de titularitat pública per poder cobrir aquesta necessitat. “Però això no és estàtic, a mesura que avanci el curs ens podem trobar que hi hagi més escoles que demanin espais, i treballem amb aquesta possibilitat”, han manifestat. Parcs i jardins com la Casa Alegre de Sagrera, el Parc de Sant Jordi o Vallparadís però també places com Cultura o al carrer d’Icària estan sent utilitzades pels alumnes d’escoles i instituts en horari lectiu.

La cessió d’espais públics però implica també un major ús d’aquests. A pregunta de Junts per Terrassa, des de la regidoria han explicat que s’ha intentat cedir espais a l’aire lliure on no hi hagi mobiliari urbà, o el mínim possible. Per exemple, s’ha intentat que siguin zones sense jocs infantils, ja que això requeriria “una intervenció més intensiva a l’hora de desinfectar-los“. L’objectiu és evitar al màxim la transmissió de Covid a l’equipament urbà. Des del govern asseguren que la neteja del terra a carrers i places, des de Salut s’ha considerat que no és “efectiva” i per això ha quedat en suspens.

El que sí que ja s’ha fet és parlar amb l’àrea encarregada de Parcs i Jardins per tal d’analitzar com es veuran “perjudicats” aquests espais que veuen incrementat el seu ús, especialment per part d’infants i adolescents. Actualment, s’està avaluant i fent un càlcul aproximat de què pot suposar un increment d’hores del personal de neteja i manteniment per actuar específicament en aquestes àrees cedides. Un increment que no serà puntual, ja que els espais estaran cedits durant tot el curs escolar. “Encara que treballem amb les criatures les conductes cíviques, és evident que com més ús es fa d’un espai, més s’embruta”, han remarcat.

Nou comentari