MónTerrassa
Terrassa esborra vestigis de la ventada de 2014 al parc de Sant Jordi

La ventada de desembre de 2014 va fer molt mal a la ciutat. Dues persones van perdre la vida i els danys materials van ser nombrosos. Sostres volant, tanques caigudes, contenidors destrossats i, sobretot, centenars d’arbres caiguts. Un dels espais que més va patir-ne les conseqüències va ser el Parc de Sant Jordi de Terrassa i el seu fantàstic jardí. Només un quart dels seus arbres va mantenir-se, i una de les parts més perjudicades va ser el passeig dels xiprers.

Aquest dimarts, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, ha explicat les accions que ja està duent a terme l’Ajuntament per tal de recuperar l’esplendor d’aquest jardí. Serà una inversió de 70 mil euros que aniran destinats a replantar un total de 80 arbres. El projecte no només es fonamenta en termes de seguretat sinó també tenint en compte l’arquitectura del jardí i amb l’objectiu de recuperar el paisatge original del Parc de Sant Jordi. La previsió és que la replantació hagi finalitzat abans de finals d’any,

Respecte a la zona dels xiprers -una de les més característiques del Parc-, ja se n’han transplantat 4 que es trobaven en bon estat i que eren joves (uns 20 anys) mentre que se n’han tallat 7 o 8 ja fos pel seu mal estat o perquè no encaixaven en la remodelació paisatgística del Parc -la idea és que tots tinguin les mateixes dimensions per aportar harmonia en el conjunt-. Cal dir que en el seu orígen, el Parc tenia 31 xiprers i que el projecte actual només contempla la restitució de 28 exemplars. El motiu, segons ha explicat Jordi Chueca, cap del Servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament, és perquè “els tres restants es trobaven massa a prop de la Masia, i per seguretat i per deixar que l’edifici respiri, hem optat per no col·locar-los”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa