MónTerrassa
Terrassa es prepara pel Dia Internacional contra les violències masclistes
  • CA

El Dia Internacional contra les violències masclistes s’acosta i Terrassa es prepara per commemorar-ho. Com cada any, el dia 25 de novembre es converteix en un dia de denúncia social per expressar i mostrar el rebuig contra la violència masclista, un jornada Terrassa no passarà per alt. La regidora de Polítiques de Gènere a l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín, ha revelat en una roda de premsa que el proper dijous 25 de novembre es farà un acte de denúncia social, que s’emmarca dins de la campanya “Terrassa contra les violències masclistes 2021 #NiUnaMés“, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, la Comissió 8 de març i altres entitats i grups de dones.

Enguany, les diferents entitats de cada barri de la ciutat organitzaran concentracions ciutadanes als 7 districtes de Terrassa, que tindran lloc a les 19:00h de la tarda. Els actes consten de la lectura del Manifest contra la violència patriarcal, un minut de silenci, encesa d’espelmes en memòria i record a les víctimes, i s’acabarà amb una acció reivindicativa. A més a més, durant aquell dia també s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de Terrassa i el monument de la Dona Treballadora de color lila, color que representa la lluita feminista a nivell global.

Taula de Violència masclista

El 25 de novembre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra les violències masclistes, també es constituirà oficialment la Taula de Violència Masclista de Terrassa, que serà un espai de referència per a l’abordatge integral de la violència masclista a la ciutat en què s’aplegaran tots els agents que treballen en l’àmbit de la prevenció i la detecció, l’atenció a les dones i infants que la pateixen i en els processos de recuperació i reparació.

La Taula aplegarà les diferents administracions, institucions, organitzacions i entitats dels àmbits judicial, sanitari, de seguretat i policial i el teixit associatiu, que fins ara treballaven conjuntament en el marc de Protocol per a l’abordatge de la violència masclista en l’àmbit de la parella i incorporarà nous serveis que s’han integrat als circuits aquest dos darrers anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa