MónTerrassa
Terrassa és la quarta ciutat catalana amb més rodatges
  • CA
Rodatge al Parc Audiovisual | Parc Audiovisual

!--akiadsense-->

Els resultats de 2016 mantenen al Parc Audiovisual en una posició consolidada dins el sector com un espai molt atractiu per les grans produccions, entre les quals destaquen els rodatges cinematogràfiques i de publicitat tant als platós com als carrers de la ciutat, sense oblidar les altres produccions que se sumen al total, arribant a 107. Quant a productores de marcada trajectòria que treballen assíduament al parc, cal fer una menció especial a Nostromo Pictures que ha mantingut ocupats entre dos i tres platós durant quatre mesos del 2016. Recordem que, 5 anys enrere, va portar a Terrassa el film ‘Grand Piano’, amb centenars de figurants terrassencs.

Més de 100, en tots els formats

Les 107 produccions a Terrassa reflecteixen la capacitat, ja demostrada, per acollir tota mena de produccions. El cinema ha estat present amb 6 produccions, entre elles, ‘Muse’ de Jaume Balagueró (el seu 6è film rodat a la ciutat), ‘Marrowbone’ i ‘Inside’, remake del film de culte francès ‘A l’intérieur’. La publicitat, tipologia amb més rodatges anuals, manté el nombre de produccions nacionals i internacionals respecte el 2015, amb 41. Jack Daniels, Oral B, Reebok o Buitoni són alguns dels productes promocionats des dels platós i racons de la ciutat. 6 produccions televisives, (‘El crack’ o ‘Nit i dia’, en actual emissió, entre d’altres), 3 sessions de fotografia publicitària, 7 videoclips i altres produccions de petit format completen el llistat de produccions fetes a la ciutat. Amb aquestes dades, Terrassa ocupa el 4t lloc amb més rodatges a tot Catalunya entre 109 municipis comptabilitzats.

Publicitat, tipologia destacada

Aquest darrer any el sector audiovisual dóna senyals d’haver recuperat el camí dels bons resultats augmentant les produccions publicitàries a tota Espanya. La nostra ciutat forma part de manera activa, com a localització rellevant, d’aquesta indústria que destaca pel seu pes dins el sector. L’oferta d’equipaments i servei de localitzacions dirigit per la Terrassa Film Office ho fan del tot possible, la fidelització de les productores ens ubiquen en un lloc de preferència a l’hora d’escollir espais de rodatge.

Durant el 2016, s’ha formalitzat el canvi de Gerència al Parc amb una clara voluntat d’incrementar l’atracció de produccions internacionals, sense oblidar els mercats habituals o més propers. En aquesta línia s’han realitzat accions d’acostament per a diversos grups de professionals del sector amb visites dirigides a fotògrafs i videògrafs, amb especial atenció per als creadors audiovisual locals. Tots van ser convidats a comprovar l’excel·lència de les instal·lacions i localitzacions del recinte.

Quant al foment dels vincles i relacions amb agents del sector audiovisual local, el que l’any passat era un desig, aquest any ja s’ha convertit en la creació de la Taula de l’Audiovisual, presentada recentment. Aquesta iniciativa ha de servir perquè tots els que formen part d’aquesta activitat a Terrassa puguin reforçar plegats la indústria, amb molt de futur a la nostra ciutat.

Empreses al Parc

El Parc Audiovisual també dóna bons resultats quant al nombre d’empreses instal·lades al recinte. Un total de 32 empreses, de mides i activitats diferent, desenvolupen diàriament les seves tasques aprofitant-se de les comoditats que ofereixen les instal·lacions del Parc per millorar la seva competitivitat. El clúster empresarial resident dóna una especial empenta i valor afegit dins el sector audiovisual i Mèdia al Parc Audiovisual de Catalunya.

Més de 2000 visitants

El 2016, i també els darrers anys, la demanda de visites per part d’escoles, entitats i ciutadans en general per conèixer el Parc Audiovisual ha estat molt alta, amb 2039 visitants en 49 trobades. El gran interès per saber-ne més i estar millor informat sobre l’activitat del Parc i les instal·lacions és un gran valor que, des de l’empresa, s’intenta mantenir actiu donant resposta i visibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa