MónTerrassa
Terrassa encén l’alerta davant l’increment de casos de violència masclista
  • CA

Terrassa protesta davant l’increment de casos de violència masclista que està patint la ciutat i el país. Des de la plataforma La Coordi (anteriorment Comitè de Vaga 8M Terrassa) han convocat una concentració el pròxim dimarts dia 17 de gener a les 20h Raval de Montserrat i criden a la ciutadania a participar-hi per mostrar el seu rebuig cap a les agressions i feminicidis dels darrers dies.

Des de l’entitat han realitzat un breu comunicat en què expliquen quins són els motius que han portat a realitzar aquest acte. En primer lloc, denuncien que a Terrassa s’està investigant a un mosso antiavalot per un presumpte agressió sexual a una dona trans, mentre que en aquests darrers mesos també s’ha detingut dos cops un mateix home acusat de segrest i agressió sexual a dues dones diferents de la ciutat.

Vulneració dels drets de les dones

Més enllà de Terrassa, La Coordi lamenta que l’any passat, 2022, un total de 27 dones i un infant van ser assassinats a mans d’homes, mentre que en tan sols quinze dies del mes de gener d’aquest 2023, a l’Estat espanyol ja s’han produït 4 feminicidis. “Veiem com s’ataquen els drets fonamentals a les dones. Concretament, veiem com l’extrema dreta té una aposta ferma per vulnerar els drets de les dones i retrocedir en tots els avenços que ha fet el moviment feminista, com seria garantir el dret a l’avortament, el reconeixement de la violència masclista o altres, sota el paraigües que ells anomenen «Ideologia de genero» per deslegitimar el feminisme i sembrar odi i reaccionarisme cap al feminisme”, subratllen en el comunicat.

I afegeixen que, un altre de les raons que cal sortir al carrer a dir prou és que “s’ha produït una vulneració al dret a l’avortament. Hem vist amb la recent aprovació a Castella i Lleó l’obligació de la mare a escoltar el batec del fetus o veure’l en una radiografia 4D abans d’avortar. Cal recordar que el dret a avortar no està garantit arreu dels Països Catalans i que a molts municipis no s’hi ofereix el servei, obligant a les dones a desplaçar-se lluny per fer-ho”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa