Terrassa compta des d’aquest dimecres, 27 d’octubre, amb el primer inspector del cos de la Policia Municipal de Terrassa. Marc Pintor, fins ara caporal del cos policial local, ha estat el guanyador del procés selectiu per a cobrir la plaça de nova creació. La trobada de reconeixement ha tingut lloc a la sala de Govern de l’Ajuntament de Terrassa, a càrrec de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i del regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero. També els ha acompanyat l’intendent major de la Policia Municipal, Antoni Flores.

Aquesta nova plaça forma part de la reestructuració de comandament que s’està duent a terme dins del nou Pla Director de la Policia Municipal, en un càrrec intermig que té per objectiu “possibilitar que la direcció tècnica projecti una estratègia de planificació i assoliment d’objectius a mitjà i llarg termini i impulsi projectes definits en el Pla, facilitant la transmissió horitzontal i vertical de la comunicació interna”, segons ha informat en un comunicat el govern local.

Qui és Marc Pintor

Marc Pintor, Grau en Criminologia per la Universitat de Barcelona i Màster en Anàlisi i Prevenció del Delicte per la Universitat Miguel Hernández d’Elx, desenvolupa la seva carrera professional a la Policia Municipal de Terrassa des de l’any 2013, especialment a la Divisió d’Investigació i d’Inspecció i, actualment, com a caporal de la Divisió Territorial del cos. Forma part de l’equip docent del curs de formació bàsica de l’Escola de Policia de Catalunya i ha col·laborat en el curs formatiu dels nous equips de policia de barri de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

El nou inspector compagina la seva carrera policial amb l’acadèmica com a professor associat del departament de Dret Penal de la Universitat de Barcelona, on desenvolupa una tesi doctoral en matèria de confiança policial. També és consultor dels estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya i investigador associat del centre CRIMINA de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Nou comentari