Sant Jordi a Terrassa vist amb els ulls de Cristóbal Castro | Cristóbal

L’Ajuntament de Terrassa, a través de diferents àrees i serveis municipals, ha organitzat un ampli programa d’activitats per celebrar a la ciutat la Diada de Sant Jordi el proper dimarts, 23 d’abril. La Diada d’enguany s’espera multitudinària, amb un total de 304 parades de venda de llibres i de roses instal·lades arreu de la ciutat i un conjunt d’activitats organitzades pel consistori i per diferents entitats ciutadanes, que es poden consultar a http://www.terrassa.cat/sant-jordi.

Increment de parades de llibres i roses

L’Ajuntament ha autoritzat enguany un total de 304 punts de venda, 17 més que l’any passat. De les parades autoritzades, 172 seran de roses, 37 de llibres i les 95 restants seran mixtes (llibres i roses). Per ubicació, la majoria es concentren al Centre i la Rambla d’Ègara, destacant punts tradicionals com la plaça Vella (18), l’eix carrer Major – Portal de Sant Roc – Plaça anselm Clavé (27), el Raval de Montserrat i placeta Font Trobada (29) i la Rambla d’Ègara (29). També hi haurà parades a la plaça del Progrés (10) i a l’eix Font Vella – Comte d’Ègara (15), i 21 parades més en diferents ubicacions del Centre. Fora d’aquesta zona, els llocs amb una major concentració de parades seran les vies principals, com la rambla de Francesc Macià (16), el passeig del Vint-i-dos de Juliol (10) o la carretera de Castellar (10). A més d’aquestes, hi haurà més d’un centenar de parades en diverses ubicacions

Activitats de cultura popular

Una de les cites més tradicionals de la diada de Sant Jordi a Terrassa és l’actuació de grups de cultura popular i tradicional a la tarda. Enguany els Bastoners de Terrassa actuaran a les 18 h a la plaça Vella. El Drac de Terrassa farà una cercavila a partir de les 19 h pel Raval de Montserrat, carrers Unió, Joan Corominas i Cremat, plaça de la Torre del Palau i tornada al Raval pel carrer dels Gavatxons. Finalment, a les 20 h començarà la tradicional diada castellera de Sant Jordi amb les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa, a la plaça Vella.

Activitats a les biblioteques

Com cada any, les biblioteques municipals han organitzat un ampli programa d’activitats al voltant de la festivitat de Sant Jordi, que podeu consultar a http://www.terrassa.cat/sant-jordi-biblioteques. També un any més, la BCT Xarxa se suma a la iniciativa “la Revetlla de Sant Jordi” impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Les activitats més destacades a la BCT Xarxa per aquest Sant Jordi són les següents:

BCT: dimarts, 23 d’abril a les 18 h, revetlla de Sant Jordi: La nit del Drac. Cercavila del Drac Petit de Terrassa pel raval de Montserrat, carrer Sant Pere i carrer Sant Llorenç fins arribar a la Biblioteca Central, amb ballada final al pati de la biblioteca cap a les 18.30 h. I a les 19 h, hora del conte de Sant Jordi a càrrec de Martha Escudero.

BD2: dimarts, 23 d’abril a les 18 h, revetlla de Sant Jordi a càrrec de la Coral de la Parròquia de Sant Cristòfol.

BD 3: dimecres, 24 d’abril a les 18 h, taller familiar de Sant Jordi (cal inscripció prèvia). I divendres, 26 d’abril a les 18 h, festa del 4rt aniversari del Bibliopunt Can Parellada amb Miqui Giménez. BD 4: dimarts, 23 d’abril de 17 a 18.30 h, taller infantil «Fes la teva rosa i punt de llibre de Sant Jordi», i a les 19 h, revetlla de Sant Jordi a càrrec de la Coral Tons i Sons

BD 6: dimarts, 23 d’abril de 17 a 19 h, revetlla de Sant Jordi a la Plaça Primer de Maig. I dimecres, 24 d’abril a les 17.30 h, manualitat de Sant Jordi (places limitades, cal inscripció prèvia)

Activitats del Museu de Terrassa

El Museu de Terrassa organitza la sessió de titelles “Per Sant Jordi, la llegenda del drac”, dins del cicle d’activitats infantils La mainada al Museu, adreçat a infants de tres a sis anys. L’activitat tindrà lloc al Castell Cartoixa de Vallparadís a les 17.30 h. El preu de l’activitat és de dos euros i les places són limitades. Informació i inscripcions fins aquest dijous a les 14 h a museudeterrassa@terrassa.cat o al 937397072.

Nou comentari