L’Ajuntament de Terrassa ha desactivat cap a les 16.20h el Pla d’Emergències Municipal que estava activat en fase d’alerta des de dimarts a la tarda per la neu que ha caigut a la ciutat. Atès que les afectacions en el funcionament de la ciutat per l’episodi de nevada han quedat normalitzades pels corresponents serveis municipals i que les previsions meteorològiques indiquen que ja no existeix cap situació de risc meteorològic advers, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha desactivat l’alerta del pla. Tot i així, es mantindrà en situació de prealerta durant la resta del dia.

La mobilitat i l’estat dels carrers de la ciutat ha centrat bona part de les sortides dels equips del Servei de Gestió de l’Espai Públic, que ha fet un seguiment de l’estat dels carrers i un control de les diferents reserves de sal distribuïdes per la ciutat. Aquest servei municipal es va activar la tarda i vespre de dimarts, amb 120 persones treballant per mantenir els accessos i les infraestructures en la millor situació possible. Durant aquest temps ha desenvolupat diferents actuacions d’ofici del servei, a més d’altres derivades de trucades de Policia Municipal.

Llevaneus i servei de neteja

Fins a les 21h de dimarts, el Servei de Gestió de l’Espai Públic va fer treballs preventius a punts neuràlgics de la ciutat i carrers principals de les urbanitzacions i barris d’Els Pinetons (Els Caus), Can Palet de Vista Alegre i Les Martines. Dues màquines llevaneus i un equip de 10 persones van treballar per retirar la neu i van llençar sal, a més de fer tasques de suport a la Policia Municipal. A les 6h de dimecres, les màquines llevaneus han començat a treballar netejant les rutes prioritàries assenyalades en el Pla d’Emergències; i a partir de les 7.15h s’han incorporat a les feines de neteja i cobriment de sal als punts més conflictius de la ciutat. En total, a la ciutat s’ha fet servir un total de13.000 kg de sal (un total de 13 palets de 40 sacs de 25 kg cadascun).

D’altra banda, a les 14h s’ha reprès el servei de neteja i recollida de residus d’Eco-Equip, suspès des d’ahir a la tarda. El servei ha recuperat així la normalitat i ha dut a terme les actuacions que no s’havien pogut fer ahir a la nit i al llarg del matí per les condicions meteorològiques. La Policia Municipal ha registrat molt poques incidències relacionades amb l’episodi de neu. En general, podem destacar que la ciutadania ha seguit de forma acurada els consells i recomanacions sobre com s’ha d’actuar en aquests casos.

Nou comentari

Comparteix