MónTerrassa
Terrassa denega 4 de cada 10 ordres de protecció per violència masclista
  • CA

El partit judicial de Terrassa ha denegat 4 de cada 10 ordres de protecció per violència masclista que s’han admès a tràmit el tercer trimestre d’enguany. Així ho demostren les xifres de l’informe trimestral de violència contra les dones de l’Observatori del Consell Comarcal: En total, a Terrassa se n’han admès 45, de les quals se n’han denegat 18, el que representa el 40%.

Les ordres de protecció de Terrassa representen el 34% del total de les ordres tramitades al Vallès Occidental (130). D’aquestes, s’han denegat el 49,2% (64), xifra per sota de la del conjunt de Catalunya (54,2%), però gairebé un punt per sota de la província de Barcelona (59,3%). Tanmateix, és 16 punts superiors a la del conjunt d’Espanya. L’informe destaca que tots els àmbits supramunicipals catalans se situen molt per sobre de la xifra espanyola (32,9%).

El segon nombre més elevat d’ordres de protecció des de 2016

Durant el tercer trimestre de l’any 2022, les ordres de protecció incoades al conjunt de la comarca s’han reduït un 5,8% respecte al trimestre anterior (-8). Tot i aquesta davallada és la segona xifra trimestral més elevada des del primer trimestre de 2016 i se situa per sobre de la mitjana registrada als segons trimestres des de l’any 2013 (119).

Gairebé dues denúncies presentades al dia de mitjana a Terrassa

L’informe també publica les xifres de denúncies presentades per violència masclista per partits judicials al Vallès. A Terrassa se n’han presentat 168 durant el mesos de juliol, agost i setembre. Això es tradueix gairebé es dues denúncies presentades per dia de mitjana.

A més a més, Terrassa destaca per ser un dels partits judicials amb més varietat en la procedència de les denúncies: 121 son per atestat policial amb denúncia de la víctima; 30 per part de lesions rebut directament al jutjat; 12 per atestat policial per intervenció directa policial; i 5 presentada directament per la víctima al jutjat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a desembre 17, 2022 | 16:54
    fat boy desembre 17, 2022 | 16:54
    La millor proteccio es una Smith & Wesson de l'especial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa