MónTerrassa
Terrassa dedica la 18a Fira Modernista a l’esport
  • CA
Presentació del cartell de la Fira Modernista de Terrassa 2019
Presentació del cartell de la Fira Modernista de Terrassa 2019 | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’esport serà el rei de la XVIII Fira Modernista de Terrassa. Així s’ha donat a conèixer aquest dijous, a la sala d’actes de la patronal Cecot, en l’acte de presentació del cartell de la pròxima fira modernista de la nostra ciutat, que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de maig de 2020.

El regidor de Turisme, Pep Forn, ha estat l’encarregat d’explicar els motius pels quals s’ha fet aquesta elecció. “Tenim la fira ja consolidada però hem de ser capaços de créixer més enllà de Terrassa, i buscar elements nous”. Així, l’any vinent, la Fira a més de ser una festa cultural, comercial i turística, també passarà a ser una festa esportiva.

I és que el binomi modernisme i esport va ser molt potent en la nostra ciutat a finals del segle XIX i principis del XX. Forn ha recordat que va ser justament en aquesta època quan l’esport va passar a tenir un caràcter competitiu i d’equip, i on “practicar un esport era senyal de modernitat”. El regidor ha fet una mica d’història explicant que l’esport estava condicionat al tipus d’indústria que posseïa cada ciutat, i aquí, al nostre municipi, gràcies a la implantació del tèxtil i la indústria llanera que va portar molta gent de l’Índia i el Pakistan va fer que l’hoquei prengués força.

Moment en què s'ha descobert el cartell de la pròxima Fira Modernista
Moment en què s’ha descobert el cartell de la pròxima Fira Modernista | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Tres esports i una fàbrica

Anto Sanromà, CEO de Genèric – Disseny i Comunicació; i Belén Bach, directora d’Art de Genèric – Disseny i Comunicació han estat els escollits per dissenyar el nou cartell de la Fira Modernista per al 2020. Durant prop de sis mesos, l’estudi ha treballat en una imatge inspirada en els creadors modernistes com Ramon Casas, Toulouse-Lautrec o Picasso, els quals jugaven amb la profunditat, el moviment i les composicions. També s’ha partit d’imatges reals que es troben en el fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal de Terrassa.

Amb una estètica de colors càlids, Bach ha ressaltat que s’ha apostat per tres dels esports més presents en aquella època: el tennis, l’hoquei i la bicicleta. I s’ha fet des de la visió de potenciar la figura femenina. Com a element patrimonial de Terrassa s’ha elegit la Sociedad General de Electricidad -actual restaurant Viena-.

Des de les entitats esportives, presents a l’acte de presentació, s’ha felicitat l’elecció de l’esport com l’eix vertebrador de la Fira. Francesc Salvatella, d’Hockey per Terrassa, ha considerat que era “de justícia que un element tan identificatiu de la ciutat i que encaixa perfectament en el temps, fos protagonista a la fira”, mentre que Marta Lladó, de Biter, ha destacat haver apostat per una “imatge més enllà de l’esport, amb caràcter social” pel fet de ser “alliberadora de la dona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa