Terrassa decideix quin petit satèl·lit representarà Catalunya al #Cansat

L'ESEIAAT acollirà la decisió del jurat sobre l'equip guanyador per passar a la fase estatal del programa de l'Agència Espacial Europea

Després de la jornada de llançaments de petits satèl·lits, que va tenir lloc el passat 27 de març al BCN Drone Centre de Moià, i de la presentació online de tots els projectes el passat dissabte 10 d’abril, el jurat decidirà l’equip -d’entre els 9 participants- que representarà Catalunya en la final estatal, que se celebrarà a Granada al mes de juliol. Serà aquest 28 d’abril, a partir de les 12 h, l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

El jurat encarregat d’avaluar els projectes està format, per part de la Generalitat de Catalunya, per Francesc Rambla, responsable del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Secretaria de Polítiques Digitals; Toni Garcia, del Departament d’Ensenyament, i Rossana Fernández, del Consorci d’Educació de Barcelona. Per part de la UPC, el professor i sotsdirector de l’ESEIAAT David Gonzalez, i Magda Escorsa, estudiant del màster universitari en Enginyeria Aeronàutica de la UPC que s’imparteix a l’ESEIAAT.

Durant l’activitat, els prop de 60 estudiants catalans d’ensenyament secundari visitaran el laboratori d’enginyeria aeroespacial de l’ESEIAAT, visionaran en primícia el vídeo sobre la jornada de llançaments a Moià i coneixeran els projectes aeroespacials que realitzen els estudiants de l’associació UPC Space Program. També es lliuraran premis segons les diferents categories i diplomes per a tots els participants.

#Cansat és un repte tecnològic i científic dirigit a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior per generar entre els més joves vocacions STEM. Els CanSats, o petits satèl·lits del tamany d’una llauna de refresc, són construïts pels i les estudiants, i han de ser capaços de prendre mesures, com ara la temperatura de l’aire o la pressió atmosfèrica, i de transmetre aquestes dades des de l’aire per telemetria. Els estudiants han de poder analitzar i interpretar els resultats obtinguts d’una manera crítica.

L’ESEIAAT organitza la fase classificatòria estatal a Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, la Fundació I2CAT i el BCN Drone Center. L’associació d’estudiants de l’ESEIAAT Cosmic Research és l’encarregada de la construcció i del llançament dels coets. La competició #Cansat està impulsada per l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA

Nou comentari