Autoritats i persones amb capacitats diverses que han provat la pista de gel
Autoritats i persones amb capacitats diverses que han provat la pista de gel | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Terrassa compta des d’aquesta setmana amb la primera pista de gel accessible de l’Estat. L’Ajuntament ha incorporat a aquesta instal·lació, que romandrà oberta durant les festes de Nadal a la plaça Nova, un conjunt de dispositius per fer possible que persones amb capacitats diverses puguin gaudir-ne. A partir d’aquest divendres, 13 de desembre, podran patinar a la pista persones en cadira de rodes, amb mobilitat reduïda o sense capacitat per mantenir l’equilibri. La pista incorpora des de la seva entrada en servei, la setmana passada, diferents dispositius que permeten que persones amb discapacitats intel·lectuals o físiques lleus puguin patinar, especialment infants i joves. Aquests dispositius són:

  • El dofí: és una estructura que permet que una persona de poc pes, generalment un infant, pugui anar assegut, arrossegat per una persona adulta
  • El dònut: és similar al dofí, però la persona hi va estirada. Està indicat per a persones que no poden romandre assegudes.
  • El pingüí: aquest dispositiu permet patinar dempeus a les persones amb una lleu mobilitat reduïda o sense equilibri. Està pensat també per a persones de talla baixa, generalment infants.

Avui, a més, s’ha incorporat un dispositiu adaptat per a cadires de rodes. Es tracta del Lugiglace, que l’Ajuntament ha adquirit a França, atès que no existeix a l’Estat. Es tracta d’una plataforma que llisca com un trineu, adaptable a cadires de rodes de diferents mides.

La pista de gel és accessible per a tothom
La pista de gel és accessible per a tothom | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Amb tots aquests dispositius, la pista esdevé accessible a la pràctica totalitat de la població. És el primer cop a tot l’Estat que una pista de gel assoleix aquests nivells d’accessibilitat. La pista de gel de la plaça Nova és una iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, i romandrà oberta fins el 7 de gener. Es tracta d’una instal·lació descoberta de 420 m2 on poden patinar simultàniament fins a 80 persones. La pista està alimentada amb electricitat procedent d’energies renovables, i l’aigua utilitzada per formar el gel es reciclarà en el seu moment, minimitzant així el seu impacte ecològic.

Cues inclusives

A banda de les mesures d’accessibilitat a la pista de gel, l’Ajuntament de Terrassa vol afavorir al màxim l’accessibilitat en totes les activitats organitzades al voltant de les festes de Nadal. Per aquest motiu, el Consistori ha demanat a totes les entitats que organitzen activitats que incorporin criteris de cua inclusiva, és a dir, que en aquelles activitats on es formin cues donin prioritat a les persones que, per raó de la seva discapacitat, tinguin problemes per romandre a la cua. D’aquesta manera es vol evitar que algunes persones quedin excloses de les activitats pel fet de no poder fer cua.

Nou comentari