MónTerrassa
Terrassa triplica els nous positius per Covid en dues setmanes
  • CA

La situació sanitària es complica a Terrassa amb l’augment de nous positius per Covid-19. Aquesta última setmana, la ciutat ha triplicat la xifra de nous positius registrats en dues setmanes: segons les últimes dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya actualitzades el 25 de novembre, aquesta darrera setmana s’han registrat 258 nous positius, mentre que el l’11 de novembre -fa dues setmanes- se’n va registrar 76. Aquestes xifres demostren que la sisena onada s’està consolidant a Terrassa, però també a la resta de Catalunya, un fet que preocupa a les principals autoritats sanitàries i el govern de la ciutat.

No només s’han triplicat els nous positius en dues setmanes, sinó que també s’han duplicat respecte fa una setmana. És a dir, aquests darrers set dies -del 19 al 25 de novembre- s’han registrat 258 positius, mentre que l’anterior setmana -del 12 al 18 de novembre- se’n van registrar 130, i la passada -del 5 a l’11 de novembre- se’n van registrar 76. Així doncs, Terrassa torna a duplicar la xifra de nous positius per Covid-19 en tan sols set dies.

Pel que fa els ingressos a planta també han augmentat exponencialment a la ciutat: en una setmana han passat de 10 ingressats a 24, amb tres pacients nous a l’UCI. A més a més, les xifres del Departament de Salut també indiquen que el risc de rebrot està a punt de superar els 300 punts (el passat dijous 25 de novembre es trobava a 285 punts), mentre que la setmana anterior es trobava a 153. Aquesta complicada situació també es plasma a les escoles de Terrassa, que actualment gairebé superen els 30 grups escolars confinats.

Davant d’aquestes xifres, l’alcalde Jordi Ballart ha demanat a tots els terrassencs i terrassenques a les seves xarxes socials que “aneu amb compte i extremeu les precaucions”. En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa insisteix a la població que segueixi les mesures de seguretat bàsiques: ús de la mascareta, rentat de mans sovint, distància de seguretat, i ventilació sempre que es pugui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa