MónTerrassa
Terrassa triplica els ingressats per Covid en dues setmanes
  • CA

La sisena onada de la Covid-19 es va consolidant a Terrassa a mesura que augmenten els casos positius, i els centres hospitalaris ho pateixen cada vegada més: la xifra d’ingressats per Covid-19 a la ciutat s’ha triplicat en les dues últimes setmanes -tant els ingressats a planta tant a la Unitat de Cures Intensives (UCI)-, passant de 10 persones a 35, segons dades publicades per l’Ajuntament de Terrassa extretes de la Generalitat de Catalunya.

D’aquestes 35 persones ingressades, 30 son a planta i 5 son a la UCI. Fa dues setmanes hi havia un total de 10 persones ingressades, de les quals 9 eren a planta i només 1 a la UCI. Fa una setmana però, els ingressats ja ha s’havien duplicat respecte l’anterior: de les 10 persones ingressats fa quinze dies es va passar a 25, i una setmana més tard -és a dir, actualment- a 35. Aquesta xifra es tradueix en que en tan sols 15 dies, els centres hospitalaris han viscut un augment de pacients fruit de l’augment de casos de Covid-19, un xifra que només fa que empitjorar. 

En aquesta darrera setmana s’han registrat més de 340 nous positius a Terrassa, mentre que l’anterior setmana se’n van registrar 187. Amb aquests nous positius, la ciutat ja acumula 28.566 casos confirmats des de l’inici de la pandèmia. Seguint en aquesta línia, la taxa de reproducció ha pujat a 1,56, el que significa que de mitjana una persona pot contagiar a 1,56 persones del seu voltant. El risc de rebrot s’ha disparat fins arribar a 465 punts, segons informen les últimes xifres del Departament de Salut de la Generalitat a data d’1 de desembre, quan l’anterior setmana estava a 265.

Així doncs, tots els indicadors empitjoren a la ciutat, i no ve de nou, sinó que les xifres porten empitjorant des de fa setmanes. Davant d’aquestes xifres, l’alcalde Jordi Ballart ha demanat a través de les xarxes socials que els terrassencs i terrassenques vagin amb compte i extremin les precaucions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa