A jutjar pel nombre de persones ingressades als hospitals de la ciutat, sembla que ara sí que la pandèmia de Covid va a la baixa a Terrassa. Segons dades recollides pel Departament de Salut de la Generalitat, a través del portal DadesCovid, a data de dijous 7 d’octubre, entre Mútua Terrassa i Hospital de Terrassa hi havia un total de tretze terrassencs hospitalitzats amb Covid, de les quals només en un cas es tracta d’una persona que pertany a l’àmbit residencial. De fet, aquest divendres la xifra podria ser inferior si es té en compte que a Mútua només els queden 3 pacients de Covid a planta i 2 pacients a la UCI.

Es tracta d’una gran notícia ja que aquesta va acompanyada per la caiguda dràstica de defuncions en les darreres setmanes. L’última mort per culpa del coronavirus va tenir lloc el passat dilluns, 4 d’octubre, i ja ens hem de remuntar fins al 18 de setembre per comptabilitzar-ne una altra. Tanmateix, hem de tenir present que de juliol a octubre, només a la nostra ciutat han mort 27 persones pel Covid, una xifra que manté encara les alertes enceses. Des de l’inici de la pandèmia han mort 568 terrassencs.

En total, a Terrassa hi ha hagut 27.183 persones que han passat la Covid -de manera oficial-. Si bé, el ritme de nous contagis ha baixat ostensiblement, només de dilluns a dijous, s’han declarat 40 nous casos. La bona notícia és que, per exemple, aquest dijous, d’un total de 264 proves sigui PCR o TA, només una va donar positiu. Això es tradueix també en una reducció de la RT que se situa en 0,80, molt per sota de l’1,74 a què es va arribar la setmana passada. També ha baixat l’índex del risc de rebrot. A la nostra ciutat ens trobem en 57 punts, el que es considera un risc moderat.

Nou comentari