MónTerrassa
Terrassa registra una mitjana de 121 nous positius per Covid al dia
  • CA

Els nous positius per Covid-19 augmenten exponencialment a Terrassa, i sembla que no tinguin aturador. La ciutat ha registrat un total de 853 nous positius per Covid-19 aquesta última, el que es tradueix amb una mitjana de 121 nous casos per dia, segons les últimes dades publicades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a dia 13 de desembre.

Al comparar les xifres actuals amb les de fa un mes, el resultat és impactant: Mentre que aquesta última setmana del 7 al 13 de desembre la ciutat ja supera els 850 setmanals, la setmana del 7 al 13 de novembre només es van registrar 93 casos. És a dir, en un mes, els contagis s’han multiplicat per nou. És la primera vegada que Terrassa registra mes de 800 casos positius setmanals des de finals de juliol, quan va impactar amb força la cinquena onada. Aquestes xifres només fan que evidenciar com està afectant la sisena onada a la ciutat, i tot indica que seguirà anant a l’alça.

La resta d’indicadors també confirmen una situació molt crítica. Actualment, el risc de rebrot es troba a 908 punts -a partir de 100 ja es considera risc molt elevat- i la taxa de reproducció se situa a 1,45, el que significa que una persona pot contagiar a gairebé una persona i mitja del seu voltant de mitjana.

A més a més, aquest empitjorament ja es nota des de fa dies als centres hospitalaris, que viuen un augment progressiu de persones terrassenques ingressades: actualment les xifres ja volten prop del 40 pacients ingressats (actualment n’hi ha 38), mentre que fa una setmana la xifra no arribava als 30.

Addicionalment, aquesta setmana han tornat a augmentar les morts per Covid-19 a la ciutat, quan feia gairebé dos mesos que no se’n registrava cap. En els darrers dies s’han registrat quatre defuncions, segons indiquen les dades del Departament de Salut, el que augmenta la xifra a 579.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bernat a desembre 19, 2021 | 09:49
    Bernat desembre 19, 2021 | 09:49
    Algú pot explicar-nos perquè fa mesos i mesos que cap mitjà de comunicació parla dels RASTREJADORS, quan va quedar clar que era la millor mesura que es podia prendre per tallar les onades?!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa