MónTerrassa
Terrassa registra menys de 100 nous contagis de Covid al dia
  • CA

La davallada de nous contagis per Covid-19 porta bones notícies a Terrassa: La ciutat ha baixat del centenar de casos registrats al dia per primer cop des del 8 de desembre. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 20 de febrer de 2022, aquest dia s’han detectat un total de 83 nous positius, una xifra molt baixa comparada amb el miler de nous contagis que es registraven diàriament fa poc més d’un mes. La resta d’indicadors també mostren una clara tendència a la baixa, el que es tradueix en que Terrassa ja ha deixat enrere la sisena onada.

Mentre que el 20 de febrer s’han registrat tan sols 83 nous positius, el 15 de febrer se’n van registrar un total de 189, és a dir, en cinc dies la xifra s’ha reduït fins a la meitat. Juntament amb la davallada dels nous contagis diaris, els contagis setmanals també han caigut en picat per sota del miler. Aquesta darrera setmana -14 al 20 de febrer- s’han detectat un total de 914 nou contagis, mentre que la setmana anterior -del 7 al 13 de febrer- se’n van registrar 1.464, un total del 550 casos menys.

Així com els contagis, el risc de rebrot també ha caigut fins a 759 punts, gairebé la meitat que la setmana passada, quan el risc de rebrot estava a 1.237 punts. Malgrat encara sigui un número elevat, aquest descens dona esperança a que les dades continuïn disminuint progressivament. Pel que fa a la velocitat de reproducció del virus, es manté a 0,72 -quan és menys d’1 significa que l’epidèmia disminueix-.

En quant a la situació als centres hospitalaris de Terrassa, actualment hi ha un total de 59 pacients ingressats, quinze pacients menys que fa una setmana. El passat 10 de gener van passar de la barrera dels 100 i des de llavors que no ha parat d’augmentar, fins al punt d’arribar als 120 ingressos, la xifra més alta des del novembre de 2020. Però el passat 11 de gener van baixar fins a 81 pacients, i ara, fins als 59, un número que els centres hospitalaris esperen que continuï disminuint poc a poc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa