MónTerrassa
Terrassa registra gairebé 800 nous positius per Covid en deu dies

La sisena onada de la Covid-19 està present a Terrassa, i es demostra amb l’empitjorament de les xifres i els indicadors. En tan sols 10 dies, la ciutat ha registrat gairebé més de 800 nous contagis per Covid-19, segons les últimes dades publicades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a dia 9 de desembre. Són xifres que només fan que augmentar, així com el risc de rebrot, la taxa de reproducció, o els ingressats a centres hospitalaris.

Els deu últims dies -del 30 de novembre al 9 de desembre- s’han registrat un total de 757 nous contagis, 321 més que els deu dies anteriors -del 20 al 29 de novembre- quan se’n van registrar 436. A més, la xifra dels 757 nous positius dels últims deu dies pot augmentar encara més, tenint en compte que cal esperar encara resultats de proves PCR o Test d’Antígens dels últims dos o tres dies. En el que portem de pandèmia, a Terrassa ja hi ha gairebé 29.000 casos confirmats acumulats.

Els risc de rebrot també s’ha disparat la última setmana. Actualment Terrassa es troba a 602 punts, un número que s’ha duplicat respecte la setmana anterior i que preocupa molt al govern i les autoritats sanitàries, ja que a partir de 100 és considera molt greu. La taxa de reproducció es troba a 1,53, el que significa que una persona pot contagiar de mitjana a 1,53 persones del seu voltant. Pel que fa les persones ingressades, actualment hi ha 28 pacients a centres hospitalaris, i les defuncions es mantenen a 574.

Les escoles també pateixen aquest empitjorament. Segons les últimes dades publicades per l’Ajuntament de Terrassa a dia 3 de desembre, els grups escolars confinats a la nostra ciutat son un total de 46. En tan sols un mes, Terrassa ha augmentat fins a tenir gairebé 50 grups confinats: el 5 de novembre -fa un mes- només hi havia un grup confinat, el dia 12 van pujar a 5, i el dia 19 es van duplicar a 10. El passat 26 de novembre ja se’n van registrar 28, fins arribar al dia 3 de desembre, amb 46.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa