MónTerrassa
Terrassa registra 300 nous contagis menys en dues setmanes
  • CA

Terrassa ja ha deixat enrere la sisena onada de la Covid-19, segons indiquen les dades del Departament de Salut actualitzades a dia 8 de març de 2022. Els indicadors continuen a la baixa i els nous contagis disminueixen progressivament, tot i que s’ha alentit la velocitat de reducció. Aquesta darrera setmana -del 2 al 8 de març-, s’han registrat un total de 567 nous contagis, 300 menys que fa dues setmanes.

Per comprovar el gran impacte de la variant òmicron només cal observar les xifres de fa un mes. Actualment s’han registrat 567 contagis a la setmana, mentre que fa un mes es van registrar un total de 2.764 nous positius. Tot i així, aquesta no va ser la xifra més alta de la sisena onada. El pic més alt va arribar la setmana del 15 al 21 de gener amb el rècord de 9.151 nous contagis registrats a la ciutat. Aquella setmana també es va arribar al rècord de nous contagis registrats en tan sols un dia: el 17 de gener se’n van detectar 1.736. Tot i la clara tendència a la baixa, els contagis diaris han augmentat lleugerament: Mentre que fa una setmana voltaven la cinquantena ara ja se situen al voltant dels 90.

Pel que fa el risc de rebrot, cau fins arribar als 472 punts, 160 punts menys que fa una setmana. En quant a la velocitat de reproducció, actualment la xifra es troba a 0,84, un número que ha augmentat lleugerament els últims dies. Tot i així, mentre la xifra continua mantenint-se per sota de l’1 significa que l’epidèmia disminueix.

La situació als centres hospitalaris millora a molt bon ritme. La xifra d’ingressats per Covid-19 a dia 11 de març és de 48 pacients, un número que es manté estable des de fa dues setmanes. Pel que fa a les defuncions, el número puja fins a 663 morts en total des de l’esclat de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa