MónTerrassa
Terrassa serà ciutat pessebrista de Catalunya i Balears

Aquest cap de setmana se celebra a Terrassa, després de dos anys d’endarreriment per la COVID-19, la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears.

En primer lloc, divendres 30 de setembre es farà un acte institucional commemoratiu de les 50 Trobades de Pessebristes de Catalunya i Balears, a l’Aula Magna de la Factoria Cultural de Terrassa, situat a la Rambla bla d’Ègara, 340, a les set de la tarda. No cal fer inscripció.

El dia de la trobada, el 2 d’octubre, hi ha prevista la següent programació:

8:00 a 9:30 h – Recepció i acreditació dels participants / Esmorzar
9:30 h – Obertura de les Exposicions
10:00 h -10:45 h – Missa a la Catedral de Terrassa
11:00 h a 12:45 h – Visites culturals
13:00 h – Acte oficial de la Trobada al Cinema Catalunya
14:30 h – Dinar de germanor
18:00 h – Comiat

L’acte central oficial de la trobada, és el del Cinema Catalunya el 2 d’octubre a les 13 h, on es comptarà m amb la consellera de Cultura i l’alcalde de Terrassa, entre d’altres.

Els pessebrisme a Terrassa, una tradició gairebé centenària

L’Agrupació de Pessebristes de Terrassa es va constituir oficialment el dia 24 de juny de 1943, tot i que hi ha constància documental d’activitats esporàdiques efectuades pels voltants de l’any 1935 i de l’inici del Concurs de Pessebres de Terrassa i Comarca el Nadal de 1931. Precisament l’any 2020 es convocà el 89è Concurs, fet que ens permet afirmar, doncs, que el pessebrisme a Terrassa va començar la seva singladura sota format associatiu fa més de 91 anys.

L’Agrupació té com a finalitat general el foment de la cultura del pessebrisme; sensibilitzar la societat sobre la tradició de construcció del pessebre, entesa com a compendi de valors culturals, històrics, artístics i socials, que constitueixen un patrimoni comú, heretat, que cal valorar, defensar, conservar, restaurar i transmetre; difondre la cultura pessebrística i els coneixements i tècniques relatives a la construcció del pessebre i de les figures que l’integren; fomentar els estudis i la investigació sobre nous materials i tècniques del pessebrisme; reservar la memòria històrica del pessebrisme en general i del terrassenc en particular i dels seus protagonistes més significatius; ecuperar i mantenir els usos i costums pel que fa a la tradició nadalenca de construcció del pessebre i qualsevol altres manifestacions culturals, incloses les musicals, literàries, teatrals, artístiques i gastronòmiques destinades a difondre socialment aquests valors, especialment entre els infants i els joves, i possibilitar qualsevol iniciativa que permeti la realització d’altres activitats de caire cívic i social, en l’àmbit de l’Agrupació mateixa, que enriqueixin el creixement personal i afavoreixin l’esperit associacionista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa