L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa una campanya per fomentar un turisme sostenible a l’Anella Verda de la ciutat. L’Anella Verda és l’espai natural més proper al municipi que permet gaudir d’un patrimoni de gran valor paisatgístic, ambiental i cultural, i per aquest motiu, l’Ajuntament vol potenciar aquest espai, alhora que la ciutadania en faci un ús respectuós i responsable. La campanya compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i porta com a lema “Un turisme de 10!”.

L’objectiu és que la ciutadania tingui present els bons usos i pràctiques que cal fer a l’Anella Verda, amb el compliment de tot un seguit de consells com, per exemple, planificar la sortida, seguir els camins, circular amb precaució, cuidar la natura, respectar la propietat privada, les zones de conreu i els cultius, reduir els residus i no deixar les deixalles a l’entorn natural, així com també trucar al 112 en cas d’emergència.

Per tal de divulgar aquest contingut, s’ha dissenyat una campanya d’informació turística que es divulgarà a través de les xarxes socials municipals i un díptic informatiu del decàleg, que estarà disponible en el Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) i en l’Oficina de Turisme.

Activitats previstes

Dins d’aquesta campanya s’han programat també dues activitats, que se celebraran demà dimecres, 27 d’octubre, i el 6 de novembre.

L’activitat de demà se celebrarà a les 12 h, al CIAB, i està dirigida a representants del sector turístic de la ciutat per tal que coneguin el potencial de l’Anella Verda, amb exemples de bones pràctiques que garanteixin la preservació d’aquest patrimoni natural. La sessió informativa finalitzarà després d’una visita guiada pels entorns de les finques de Ca n’Arnella i de Ca n’Argelaguet. Aquesta activitat comptarà amb l’assistència dels regidors de Turisme, Pep Forn, i de Medi Ambient, Carles Caballero.

En canvi, l’activitat prevista pel dia 6 de novembre està oberta a la ciutadania, ja que es tracta de fer un dels itineraris de l’Anella Verda, en una activitat organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa (CET). El punt de trobada serà l’estació de Nacions Unides, a les 9:30 h, i és una sortida assequible per a tots els públics.

Cal recordar que, a partir de l’any vinent, Terrassa comptarà amb una nova Ordenança de l’ús públic de l’Anella Verda que establirà les garanties necessàries per conservar el patrimoni natural i cultural d’aquest espai natural en relació amb l’ús públic i l’exercici de les activitats relacionades amb l’esport, l’educació i el lleure.

Nou comentari