MónTerrassa
Terrassa estudia posar contenidors amb xip i codi d’accés

L’Ajuntament de Terrassa estudia posar en marxa el que se n’ha dit contenidors xipats (amb un xip). Un objectiu a mitjà termini és poder tenir una taxa de pagament per participació més justa i beneficiar als veïns i veïnes que reciclen bé. Es tracta d’un sistema de recollida avançada. La ciutadania tindrà un codi d’accés per accedir als diferents contenidors de residus. Els barris i carrers encara s’han de determinar.

D’aquesta manera se sabrà quin tipus de reciclatge es fa a cada casa, i com separa les fraccions: orgànica (restes de menjar i vegetals), cartó, paper, rebuig i vidre. És una fórmula que incentiva a separar des de casa, i a apuntar-se al reciclatge. Com més i millor es faci, cosa que se sabrà pel codi en deixar les fraccions als contenidors, menys es pagarà. I a l’inrevés, la poca predisposició serà castigada. “No tothom fa l’esforç de reciclar a casa. Ha arribat el moment de canviar el model”, explica el regidor delegat d’Urbanisme, Medi ambient i Energia de l’Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero. També recorda que en altres ciutats on ja s’ha aplicat la iniciativa, funciona.

Centre de Tractament de Residus de Coll Cardús

Viure en el passat

Per Caballero, en molts aspectes, en matèria de residus “vivim encara en el passat. Des de fa anys, el canon de recollida que hem de pagar a la Generalitat augmenta, i cada fracció no separada que enviem a l’abocador té un cost alt. Paguen justos per pecadors. Qui ho fa bé paga pel que ho fa malament. Encara hi ha pesones que no reciclen, i part dels pressupostos s’han de destinar a aquesta partida. Considero que la actitut de certa població és incívica. Ens costa una veritable fortuna, i hem d’avançar”.

El nou model de recollida s’espera que doni  un impuls per millorar el percentatge de reciclatge dels residus que es generen, per cenyir-nos a la normativa catalana i europea i també per qüestions ètiques i mediambientals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marcelino_mejias@yahoo.es a setembre 20, 2021 | 20:10
    [email protected] setembre 20, 2021 | 20:10
    Señor Carles he reciclado muchos artículos llevándolos a la deixaderia y nunca he visto rebajado mi recibo de la basura
  2. Icona del comentari de: Marcelino_mejias@yahoo.es a setembre 20, 2021 | 20:13
    [email protected] setembre 20, 2021 | 20:13
    Me gustaría tener una entrevista con usted para poder convencerme de algunas formas de comportamientos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa