MónTerrassa
Terrassa duplica la xifra de nous positius per Covid-19 en una setmana

La ciutat de Terrassa ha duplicat la xifra de nous positius per Covid-19 en una setmana, segons xifres del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Les dades indiquen que la ciutat ha sumat 92 nous casos positius de Covid-19 durant la setmana del 7 al 13 de novembre confirmats per PCR o Test Antigènic Ràpid, el doble de nous positius que es van registrar la setmana del 31 d’octubre al 6 de novembre, quan se’n van sumar 45. La tendència torna a situar-se a l’alça, no només a Terrassa, sinó a tota Catalunya, un fet que preocupa al Govern de la Generalitat de Catalunya i les autoritats sanitàries.

Així doncs, Terrassa viu un clar augment de casos positius. L’última setmana d’octubre, Terrassa va sumar 43 positius nous, una tendència que es va mantenir igual durant la primera setmana de novembre amb 45 casos nous. Però aquesta darrera setmana s’han doblat els casos. Així doncs, les xifres recorden que encara ens trobem en un context de pandèmia malgrat hagin desaparegut la majoria de restriccions. 

Aquest augment de casos positius ha fet disparar el risc de rebrot a 110 punts, quan la setmana anterior es trobava a 55, i l’anterior a 41. Els pacients ingressats també han augmentat: hi ha un total d’11 pacients ingressats a Terrassa, quan a finals d’octubre la xifra era de 4. A l’igual que la resta d’indicadors, la ràtio també puja: actualment es troba a 1,81, el que significa un 0,39 més que la primera setmana de novembre; i un 0,85 més respecte l’última setmana d’octubre.

Amb aquest augment, Terrassa ja ha superat els 27.600 casos acumulats confirmats des de l’inici de la pandèmia. En total, s’han registrat exactament 27.608 casos, segons les últimes dades publicades pel departament de Salut a data de 16 de novembre. La dades també indiquen que des de l’inici de la pandèmia, han mort a la ciutat un total de 574 persones de Covid-19. En el cas de la comarca del Vallès Occidental, les defuncions pugen a un total de 2.495 persones, i els casos acumulats a la comarca son 113.150. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa