MónTerrassa
Terrassa s’acosta als 600 morts per Covid
  • CA

La ciutat de Terrassa s’està acostant a la xifra de 600 morts per Covid-19. Segons les últimes dades publicades per l’Ajuntament de Terrassa, actualment la ciutat acumula 574 morts pel virus, una xifra que s’ha mantingut estable les darreres setmanes, però que preocupa les autoritats polítiques i sanitàries degut a l’increment de casos que s’està vivint a Terrassa i a tota Catalunya.

L’Ajuntament també ha fet públiques la últimes dades de contagis a la ciutat. Aquesta última setmana, del 9 al 15 de novembre, s’han registrat 107 nous casos positius per Covid-19, gairebé el doble que la setmana anterior, del 2 al 8 de novembre, quan se’n van registrar 56. Amb aquest nous contagis, Terrassa ja acumula 26.173 positius per Covid-19. A més a més, el risc de rebrot s’ha disparat fins arribar a 132, quan la setmana anterior es trobava a 65. Cal recordar que a partir de 100, el risc de rebrot ja es considera alt. A l’igual que la resta d’indicadors, la taxa de reproducció també ha augmentat: abans es trobava a 1’62, i actualment es troba a 1’83, el que significa que una persona amb la Covid-19, podria contagiar a 1’83 persones del seu voltant de mitjana.

Als centres hospitalaris també es comença a notar aquest augment de contagis de Covid-19, tot i que encara no de manera exponencial. Aquesta darrera setmana han ingressat a planta 9 persones, mentre que la setmana passada eren 6, i de moment, els ingressos a les Unitats de Cures Intensives (UCI) es mantenen sense cap persona ingressada.

Les xifres també mostren que els grups confinats escolars aquesta última setmana han pujat a 10, el doble que la setmana passada. Així doncs, aquestes xifres demostren que la Covid-19 segueix present en el nostre dia a dia, i cal estar alerta per com evolucionen les dades els propers dies. L’Ajuntament de Terrassa segueix recordant que és molt important seguir les mesures bàsiques: distància, mans netes, mascareta, i a poder ser, estar en un espai obert o amb les finestres obertes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vaig ser burra per fer-me vacunar? a novembre 20, 2021 | 09:51
    Vaig ser burra per fer-me vacunar? novembre 20, 2021 | 09:51
    Jo només sé que un 40% de les persones que estan a la UCI per Covid-19 a Espanya, estaven vacunades (es pot llegir en varis diaris de tirada nacional d'aquesta mateixa setmana). Em sembla una xifra desproporcionadíssima. Ens ho explicaran? I si ho fan... els creurem? Sincerament, em sento estafada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa