MónTerrassa
Terrassa s’acosta als 500 nous positius de Covid al dia
  • CA

Els nous positius per Covid-19 a Terrassa no han parat d’augmentar aquesta darrera setmana, fins a tal punt que la ciutat ja s’acosta als 500 nous casos per dia. Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut actualitzades el dia 23 de desembre, aquest dia Terrassa va registrar 481 nous positius, una xifra rècord que no s’havia vist ni en la cinquena onada el passat juliol. Els indicadors van a l’alça i tot apunta que en els propers dies la ciutat podrà superar -i de llarg- la xifra dels 500, tenint en compte que els dies 24, 25 i 26 de desembre s’han reunit familiars i amics pels àpats de Nadal.

A principis de desembre, la ciutat registrava aproximadament 500 nous positius a la setmana, i ara, es registren gairebé 500 nous positius al dia. Aquesta darrera setmana, -del 17 al 23 de desembre- s’han detectat un total de 2.308 nous casos, el doble que la setmana anterior, quan se’n van registrar poc més de 1.000, i tot indica que els números augmentaran encara més. De fet, el director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Henri Kluge, va afirmar la setmana passada que “s’aproxima una tempesta” i va demanar als governs i autoritats que es preparessin per un augment de casos per la variant òmicron.

Pel que fa als casos acumulats a Terrassa, fa tres dies que la xifra tot just superava els 32.000 casos, i a dia 26 de desembre ja se superen els 33.000 (en concret, 33.308) segons les xifres del Departament de Salut. En paral·lel a aquestes xifres, el risc de rebrot a la ciutat es dispara a 2.496 punts -també el doble que la setmana anterior- i la taxa de reproducció es troba a 1,66.

La situació als centres hospitalaris també és greu. Segons dades publicades a les xarxes socials de l’alcalde Jordi Ballart extretes del Departament de Salut el dia 24 de desembre, hi ha un total de 50 persones terrassenques ingressades. D’aquestes 50, 44 es troben a planta i 6 es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Ballart demana anar amb compte i extremar les precaucions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa