MónTerrassa
Terrassa s’acosta als 50 grups escolars confinats en només un mes
  • CA

La xifra de grups escolars confinats a Terrassa augmenta exponencialment i ja s’acosta als 50 grups confinats. Segons les últimes dades publicades per l’Ajuntament de Terrassa a dia 3 de desembre, els grups escolars confinats a la nostra ciutat son un total de 46, divuit grups més que la setmana anterior, quan n’hi havia 28. Amb tan sols un mes, els grups han augmentat fins arribar gairebé a la cinquantena, una xifra que demostra que la sisena onada ha arribat amb força a les escoles.

Segons les dades sobre la Covid-19 als centres educatius del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a dia 10 de desembre, només 5 dels 130 centre educatius de Terrassa compten amb grups confinats: l’Escola Ègara, l’Escola Joan Marquès i Casals, l’Escola Roser Capdevila, l’Escola Sant Josep i l’Escola Tecnos. Tot i així, hi ha escoles que compten amb molts alumnes confinats però no estan classificats com a grups escolars, com és el cas de l’Escola Ramon Pont, que té un total de 87 alumnes confinats i els últims 10 dies ha registrat 23 nous positius, o l’Escola Marià Galí Guix, que té 74 persones confinades i 18 nous positius els darrers 10 dies. També es troben amb una situació crítica l’Escola Goya, amb 77 persones confinades i 10 nous positius; l’Avet, amb 53 persones confinades i 7 nous positius; l’Escola França i l’Escola Les Arenes, amb 50 confinats; o l’Escola Serra de l’Obac, amb 47.

Des de fa un mes que els grups que han de fer classe des de casa a Terrassa no fan més que augmentar -sobretot les últimes dues setmanes-, així com els nous positius per Covid-19. El 5 de novembre -fa un mes- només hi havia un grup confinat, el dia 12 van pujar a 5, i el dia 19 es van duplicar a 10. El passat 26 de novembre ja se’n van registrar 28, fins arribar al dia 3 de desembre, amb 46. Caldrà esperar observar com evolucionen les xifres les properes setmanes, però és molt probable que segueixi aquesta tendència a l’alça.

Vacunació per infants

Aquestes dades arriben amb la notícia de l’aprovació de la la vacunació als infants de 5 a 11 anys, que començarà el proper dimecres dia 15 de desembre. Catalunya rebrà el proper dilluns una primera remesa de vacunes amb 234.000 dosis i la segona està previst rebre-la a principis de gener. Segons informa la Generalitat, la dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una de 11 anys -amb una dosi menor que en els adults- i se’ls administrarà Pfizer amb dues dosis separades per 8 setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa