MónTerrassa
Terrassa celebra el 30è aniversari del Dia dels Drets dels Infants
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa se suma a la commemoració del 30è Dia Universal dels Drets dels Infants (20 de novembre) amb un seguit d’activitats dedicades a infants i joves. L’acte central tindrà lloc demà a les 10.30 h al Teatre Principal, organitzat pel servei de Ciutadania amb la col·laboració del Servei d’Educació i de la Sindicatura Municipal de Greuges. La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, assistirà a l’acte, que inclourà l’espectacle teatral “Quins drets tinc?. L’espectacle està creat i interpretat per l’alumnat de Batxillerat Escènic de l’Institut Torre del Palau i proposa la dansa, la música en directe i el teatre com a mitjans per parlar del dret a la pau, a l’educació, a la identitat, a jugar, a la llibertat d’expressió i a la igualtat, entre d’altres.

L’activitat, inclosa en la Guia d’Activitats i Serveis Educatius que l’Ajuntament ofereix als centres educatius de la ciutat, està dirigida a alumnat de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO. Enguany, però, també es farà una sessió oberta a la ciutadania. Així, la sessió de les 10.30 h serà per a centres de primària, la de les 12.30 h per a centres de secundària, i la de les 20.30 h per a tota la ciutadania. Aquesta darrera sessió serà d’entrada lliure i gratuïta fins a completar aforament. Les del matí, exclusivament per l’alumnat dels centres que ho han reservat (prop d’un miler d’alumnes de nou centres entre ambdues sessions). A les 18 h, la plaça Vella acollirà la trobada dels centres d’esplai diaris de Terrassa per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants.

El tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, assistirà a l’acte, que inclourà l’actuació de l’animador infantil Roger Canals. L’activitat l’organitzen els esplais diaris de la ciutat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa. També demà, al Districte 3, per segon any consecutiu, diferents entitats (INSOC- Centre d’Esplai Guadalhorce, i les associacions de veïns de Guadalhorce, Xúquer, Can Palet i Can Palet II) celebraran demà la Trobada pels Drets de la Infància, una festa oberta a infants i famílies del districte, que començarà a les 17 h a les pistes esportives de Can Palet II (carrer Túria, 3). L’activitat forma part del programa de dinamització comunitària del Districte 3.

Programa especial a Canal Terrassa

La televisió municipal emetrà diumenge, 24 de novembre, a les 22.30 h, un programa de televisió conduït per Mariona Tomàs que comptarà amb la participació de la regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez; l’assessor d’Educació de l’Ajuntament, Rafael Homet; la responsable del Centre d’Esplai Bonaire, Coral Rodríguez; i Júlia Canto i Lucía Moreno, presidenta i vocal, respectivament, del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya. A més, s’ha convidat a assistir de públic a infants i adolescents del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa, delegats i delegades d’Instituts de la ciutat, i infants i joves provinents de les entitats de lleure. El programa es dedicarà a tractar la importància del drets de la Infància, especialment els drets a l’educació, a la participació i al temps lliure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa