Terrassa es compromet a continuar donant suport a les colles castelleres i a les entitats que promocionen el flamenc a la nostra ciutat. Els portaveus dels grups municipals ho han decidit per unanimitat. La lectura s’ha fet en el ple telemàtic d’octubre, celebrat divendres, des de les nou del matí fins gairebé les sis de la tarda.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER A COMMEMORAR EL X ANIVERSARI DEL RECONEIXEMENT DELS CASTELLS I EL FLAMENC COM A PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El setze de novembre de 2010, la UNESCO, durant la cinquena sessió de el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, que va tenir lloc a Nairobi (Kenya), va incloure els castells i el flamenc a la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. També han estat reconeguts els cants de la Sibil·la mallorquins, la dieta mediterrània i la falconeria.

Tant els castells com el flamenc, tenen una llarga tradició a la nostra ciutat, dos manifestacions de la cultura que es fa a Catalunya que compten amb història, afició i participants. Dues activitats culturals que sempre s’han vist reconegudes pel seu valor con elements de cohesió i com exemples de la heterogeneïtat de la nostra societat.

Per tot plegat proposem els següents

ACORDS

PRIMER. L’Ajuntament de Terrassa es compromet a seguir recolzant a les colles castelleres i a les entitats que promocionen el flamenc a la nostra ciutat.

SEGON. Durant el mes de novembre l’Ajuntament es compromet a commemorar el X Aniversari del reconeixement de la UNESCO en coordinació amb les colles castelleres y la “Coordinadora de Entidades Andaluzas de Terrassa” (CEAT).

Nou comentari