MónTerrassa
Terrassa acull una jornada solidària amb Haití
  • CA

L’ONG terrassenca ESD Haití organitza aquest diumenge, 14 de novembre, la primera Jornada Solidària per Haití a l’Escola Joaquima Vedruna de Terrassa. Aquesta acció forma part del projecte Esport salut i desenvolupament projecte a Haití de la “Fundación Nuestros Pequeños Hermanos” (NPH). Tal com explica l’entitat en un comunicat, el seu objectiu és “millorar el desenvolupament físic i psicològic de la població infantil d’Haití, així com reduir la incidència de les malalties infeccioses com el HIV/SIDA”.

Per donar a conèixer els projectes de l’entitat i recaptar fons per a la Fundació NPH, amb més de 35 anys d’història, i la població haitiana, s’han preparat tot d’activitats al llarg de tot el dia. Al matí, hi haurà exhibicions de hip-hop i marató de zumba. A més, es podrà gaudir de tallers per infants i conta-cintes, des de les deu del matí fins a les dues de la tarda. I al torn de tarda, serà el moment de xalar amb tot de concerts amb diferents músics de la nostra ciutat, a més d’una actuació de monòlegs. S’iniciaran a les quatre de la tarda i s’allargaran fins a les nou del vespre. Una jornada ben completa.

Des de l’any 2018, es pot comptar amb una subseu de la Fundació NPH a Terrassa. Tanmateix, el programa ESD Haití és anterior, de l’any 2012, de la mà de dues treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa que van decidir posar tot el seu esforç per ajudar al desenvolupament físic i psicològic dels nens i nenes del país caribeny, d’entre sis a catorze anys-. Com? Intentant disminuir la incidència de malalties prevalents, i apostant per fomentar hàbits d’higiene i dietètics adequats, sobretot, a través de l’esport, formant monitors en bàsquet i futbol com si fossin “agents en salut”. Es focalitzen en zones com Tabarre, Kenscoff i Cite Solei, un dels barris més marginals de Puerto Principe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa