MónTerrassa
Terrassa aconsegueix en 15 dies vacunar amb la primera dosi el 43% dels joves de 12 a 15 anys

“Tu que pots, vacuna’t ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances” és el lema de la campanya de conscienciació del Departament de Salut adreçada a la població de Catalunya per incentivar la vacunació durant aquest estiu i abans que els joves es reincorporin a les aules. La campanya busca connectar amb les persones dels col·lectius d’edat que tenen els percentatges més baixos de cobertura vacunal, com són els joves i les persones de poc més de 40 anys, i motivar-los perquè aprofitin el temps lliure de l’estiu i demanin cita per vacunar-se. O si no, que s’acostin directament a un dels punts de vacunació sense cita prèvia que Salut ha habilitat a tot el territori català per facilitar que tothom es pugui vacunar.

A Terrassa, la campanya està sent intensa i aquesta setmana s’han organitzat diferents punts de vacunació del Consorci Sanitari de Terrassa, amb o sense cita prèvia, per tal de fer-ho més accessible i còmode. Segons dades facilitades per Salut, fa dues setmanes (el 3 d’agost) es va obrir la convocatòria de vacunació per als més joves, d’entre 12 i 15 anys, i des d’aleshores ja s’ha aconseguit que un 43,3% d’aquest col·lectiu porti, com a mínim, una dosi i un 3,8% la pauta completa de vacunació, unes dades una mica per sobre de la mitjana catalana (que se situa al voltant del 41%).

Des del 30 de juny, el 66,1% dels joves egarencs d’entre 16 i 19 anys ja té la primera dosi i el 28,9% la pauta completa. I de les persones d’entre 20 i 29 anys, la primera dosi l’ha rebut el 58,9% i la pauta completa el 31,4%. Abans, es va obrir la vacunació als menors de 40 anys: un 37,3% de les persones del col·lectiu de 30 a 34 anys ja té la pauta completa, així com un 56,9% de les persones de 35 a 39 anys. En aquests darrers col·lectius (de 30 a 40 anys), el % de vacunació és lleugerament inferior a la mitjana catalana, motiu pel qual s’estan prenent més accions per motivar-los a acostar-se fins als punts de vacunació sense cita prèvia. Es tracta d’un segment de població que té una vida social activa, amb fills petits o en edat escolar, i que tenen risc d’acabar hospitalitzats, per aquest motiu, s’insisteix especialment la necessitat que es vacunin. A partir d’aquí, mirant ja els col·lectius de més edat, tots ja superen el 70% de població amb pauta completa, essent el de persones institucionalitzades, el percentatge més elevat (97,8%).

En els dos dies de la setmana que portem, 16 i 17 d’agost, s’han subministrat als terrassencs 1.536 primeres dosis del vaccí i 1.139 segones dosis, completant la pauta d’immunitat.

Com vacunar-se

El procés per demanar cita per a vacunar-se és molt senzill. Només cal accedir al web per demanar dia, hora i lloc per vacunar-se i seleccionar qualsevol dels punts habilitats. A més, durant aquest mes d’agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia, en punts de vacunació habilitats arreu del país consultant la web. Si ets menor i estàs en el col·lectiu de 12 a 15 anys, cal anar acompanyat del pare, mare o tutor legal al centre de vacunació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa