MónTerrassa
Terrassa acollirà diferents activitats per celebrar la Setmana de la Ciència

Aquest mes de novembre Terrassa se suma, un any més, a la celebració de la Set- mana de la Ciència. Enguany se celebra la 25a edició d’un certamen de caràcter anual que s’ha convertit en l’esdeveniment de divulgació de la ciència més important d’Europa.

L’Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb l’Escola Superior d’Enginyeries Indus- trial, Aeroespacial i Audiovisual (ESEIAAT), la Facultat d’Òptica i Optometria (FOOT), el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el Mu- seu de Terrassa, ha impulsat un total de 15 activitats que es duran a terme entre el 18 i el 28 de novembre. Una àmplia programació relacionada amb la ciència que te com a principal objectiu fomentar l’interès a l’entorn de l’àmbit científic i del coneixement i poder mostrar els darrers avenços científics i tecnològics d’una manera atractiva, propera i adreçada a tota la ciutadania.

La situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID- 19 ha marcat la temàtica de la Setmana de la Ciència 2020, que estarà centrada en aquesta malaltia, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2. A més, el certamen abordarà també altres temes centrals com ara la figura de la científica anglesa Rosalind Franklin amb una jornada virtual de divulga- ció científica. En aquesta 25a edició la programació s’ha adaptat a la situació sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19 organitzant propostes presencials amb altres que es du- ran a terme de forma telemàtica.

Un seguit d’accions i activitats que engloben des de conferències a tallers, passant per visites, activitats de portes obertes o diferents jor- nades al voltant de la ciència i la divulgació científica, totes elles, respectant la nor- mativa vigent i aplicant totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries.

La Setmana de la Ciència a Terrassa s’iniciarà dijous 18 de novembre i s’allargarà fins al proper dia 28 de novembre, tot i que també s’han programat algunes sessions prèvies a l’inici de la setmana així com diferents xerrades virtuals sota demanda du- rant tot aquest mes. D’altra banda, el dissabte 28 de novembre està previst celebrar la Jornada virtual de divulgació científica «Rosalind Franklin, del virus de la Polio a la Covid-19. Coneixe- ment, tecnologia i col·laboració en la millora del context Covid-19», organitzada pel Servei d’Universitats de l’Ajuntament de Terrassa.

zzz

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa