MónTerrassa
Quin temps hem d’esperar aquest dijous a Terrassa?
  • CA

Quin temps hem d’esperar aquest dijous 17 de març de 2022 a Terrassa? Doncs pel que indiquen els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya, exactament el mateix que el dimecres. I què vol dir això? Que no veurem el sol en tot el dia. Els núvols i el cel tapat seran la nota predominant. Tornarem a tenir un dia gris i rúfol. Sense una sola gota de pluja. Respecte a ahir, potser les temperatures seran lleugerament més altes, però parlem d’un o dos graus a tot estirar. Les mínimes ni baixaran d’uns agradables 13 i les màximes es poden enfilar fins als 16 a les hores centrals d’aquest dijous. I és que ja és primavera. Tot i que en realitat, aquesta estació arriba el diumenge vinent, 20 de març.

Què passa amb les temperatures?

I pel que fa a divendres? Les temperatures baixaran un o dos graus respecte a dijous. I arribarabn algunes precipitacions en forma de pluja, tot i que repartides al llarg de tota la jornada. Unes primeres gotes ens trobaran encara reposant al llit, cap a les dues de la matinada. Després tindrem un període de calma fins a l’hora d’entrar a les escoles. Els mapes mostren quatre gotes a les nou del matí. S’obrirà un altre parèntesi. I a les 12 de migdia ja plorà, i ho farà ja tota la tardsa, el vespre i ia nit i, perls que pensin en el cap de setmana, tot el dissabte. Diumenge hi haurà treva, i de cara a la setmana vinent res és descarta, i s’albiren núvols de pluja. Caldrà veure quina és l’evolució.

A l’espera de la calitja

La calitja ha estat la conseqüència més visible de la borrasca Cèlia i a Terrassa encara no ens ha afectat, encara que és possible que ens arribi. Es tracta d’un fenòmen atmosfèric totalment natura. Es produeix quan a l’atmosfera hi ha moltes partícules sòlides en suspensió, el que fa que el cel es tenyeixi de groc o taronja. L’aire adopta un aspecte dens, el que dona un aspecte apocalíptic als paisatges. La calitja, a diferència del que es sol pensar, no té res a veure amb la calor, sinó que és un fenomen que es pot produir en qualsevol època de l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa