MónTerrassa
Un teatre de Terrassa que ja no existeix
  • CA

Un teatre de Terrassa que ja no existeix però que va ser molt important fa mes d’un segle. Gaietà Galitzia el 1907 muntava el primer cinema estable a la ciutat. El cinema pròpiament dit es va exhibir per primera vegada en una barraca situada al bell mig del raval de Montserrat, l’any 1901, ens explica Joaquim Verdaguer.

Gaietà Galitzia va fer el Teatre Alegria al carrer de Gaudí

Gaietà Galitzia va fer el Teatre Alegria al carrer de Gaudí fins que l’any 1917 amb la inauguració del Teatre Alegria a la Rasa, l’antic quedà en l’oblit. Als anys 80 amb la instal·lació de l’Institut del Teatre a l’antiga fàbrica Amat, es va recuperar per la seva finalitat teatral acabant de ser remodelat l’any 1996.

El 17 de novembre de 1917 es va inaugurar al carrer anomenat General Mola (avui la La Rasa) el nou edifici del Cine Teatre Alegria.

L’edifici va ser construït per l’arquitecte Lluís Muncunil

L’edifici va ser construït per l’arquitecte Lluís Muncunill, el gran geni, al que li debem bona part del patrimoni modernista del que gaudeix la capital del Vallès Occidental. El recinte tenia una capacitat per a 2.000 espectadors i es va fer en uns terrenys on s’estenien les peces sortides dels acabats d’una industria tèxtil, i que eren propietat dels germans Coll.

54 anys després va tancar les seves portes. El darrer dia que va estar obert va ser el diumenge 10 de gener de 1951 hi podem comprovar que el dia 9 s’anuncien les darreres dues pel·lícules que s’hi van projectar i que van ser: “El único juego de la ciudad“, una comedia dramàtica amb la Elizabeth Taylor i en Warren Beatty i “El oro de Mackenna“, un western amb Gregory Peck i l’Omar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa