MónTerrassa
La taxa de positivitat per Covid augmenta fins a gairebé el 18%
  • CA

La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques per Covid-19 augmenta fins a gairebé un 18% a Terrassa. Els nous positius no paren d’augmentar, i així ho demostra aquest indicador que calcula el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 6 de maig 2022, exactament un 17,7% dels tests realitzats aquesta última setmana son positius, mentre que la setmana passada la taxa de positivitat es trobava a un 14%.

En total, aquesta setmana -del 30 d’abril al 6 de maig- s’han realitzat 2.916 proves per detectar el virus, de les quals 1.533 han estat PCRs i 1.383 han estat tests d’antígens. Pel que fa els nous positius, se n’han detectat un total de 518, 145 més que fa una setmana i 217 més que fa dues. Això significa que, actualment, els contagis diaris registrats es troben a una mitjana de 74 positius. Un total de 76.374 terrassencs i terrassenques ja han passat el virus des del març de 2020.

Però aquests no son els únics indicadors que augmenten. El risc de rebrot s’ha disparat fins arribar a 521 punts, 170 punts més que la setmana anterior i 220 més que fa dues setmanes. A més a més, la velocitat de reproducció es troba a 1,37, mentre que fa set dies estava a 1,24. Mentre aquesta xifra continuï mantenint-se per sobre d’1, significa que l’epidèmia creix.

Repunts dels pacients ingressats per Covid

El nombre persones ingressades per Covid-19 als centres hospitalaris ha tornat a patir un repunt, amb un total de 37 persones ingressades, 9 més que la setmana anterior. Amb aquestes xifres, el nombre d’ingressos torna a la mateixa situació que després de Setmana Santa, quan es trobaven pels voltants dels 40 ingressats.

Aquesta setmana no s’ha detectat cap defunció, pel que la xifra es continua mantenint a 688 morts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa