MónTerrassa
La Taula de Violència Masclista de Terrassa aprova el full de ruta
  • CA

Aquest dimarts, 8 de febrer, ha començat oficialment a caminar la Taula de Violència Masclista de Terrassa amb l’aprovació del que serà el seu Pla de Treball o full de ruta. Ha estat la primera reunió d’aquest nou òrgan, i s’ha realitzat de manera telemàtica a causa de les restriccions per la pandèmia Covid, tot i que cal dir que ja fa dos mesos que es va constituir. L’objectiu que persegueix és “coordinar totes les administracions, institucions, organitzacions i entitats que treballen per eliminar la violència masclista a la ciutat”, és a dir, vol ser n espai de referència per a l’abordatge integral de la violència masclista a la ciutat que treballarà en l’àmbit de la prevenció i la detecció, l’atenció a les dones i infants que la pateixen i en els processos de recuperació i reparació.

El Pla de Treball que s’ha aprovat, i que afecta a les diferents comissions, inclou l’actualització dels circuits d’atenció a les víctimes en l’àmbit de la parella i familiar, el desplegament del Protocol de Mutilació Femenina i el disseny de la formació de tots els equips professionals implicats. És a dir, totes aquelles prioritats que els diferents membres de la Taula van explicitar en el moment de la constitució.

Recordem que la Taula de Violència Masclista està formada per administracions, serveis assistencials, organitzacions de l’àmbit jurídiques, seguretat i del teixit social de la ciutat com són: Fundació Assistencial de Mútua de Terrassa, Direcció General per a l’Erradicació de les Violències Masclistes – Departament d’Igualtat i Feminismes, l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (Departament de Justícia- GC), CAP Antoni Creus (Institut Català de la Salut), Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), l’Oficina d’Atenció a la Víctima de Terrassa (Departament de Justícia-GC) Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Comissió 8 de març, Servei de Polítiques de Gènere i SIAD de Terrassa.

El mes de juny aquesta Comissió es tornarà a reunir per fer un seguiment de les actuacions proposades i vetllar pel bon funcionament de les comissions de treball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa