MónTerrassa
La Taula d’Orientació de La Mola, cansada dels “pallassos” incívics
  • CA

Els Bombers de Matadepera estan farts d’haver de repetir un i un altre cop que es respecti la Taula d’Orientació ubicada dalt del cim de La Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. Periòdicament han de publicar a les xarxes socials el missatge en què es demana civisme als excursionistes que utilitzen la taula com si fos una escala per agafar alçada i prendre selfies més bonics. “La taula d’orientació geogràfica de La Mola, és una taula d’orientació geogràfica, NO un lloc per pujar-hi de peus. Us demanem respecte i civisme per tal de preservar el nostre patrimoni”, són les paraules que no es cansen de dir, tot i que cada vegada més enfadats.

Fins al punt que aquest dilluns, han demanat públicament a les administracions com l’Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona -responsable de la xarxa de parcs naturals- i als cossos d’emergències Mossos d’Esquadra i Agents Rurals que s’hi posi d’una vegada per totes una solució. “Podem fer-hi alguna cosa? Multes…“, deixen caure. I recorden que no fa pas tant, la Taula va haver de ser substituïda pels danys soferts, que l’havien acabat trencant.

Bombers recorda que la taula és “element per orientar-se i conèixer el voltant de Sant Llorenç del Munt i la resta de territori que observem des de 1.103m”. Les queixes per un mal ús són cada vegada més freqüents ja que els amants dels selfies ja no es limiten a trepitjar-la sinó que deixen immortalitzat el moment i el pengen tan tranquil·lament a les xarxes socials. Així és com el cos ha creat una galeria de fotografies on els incívics queden “ben retratats”. Això sí, per cortesia, se’ls ha tapat la cara -tot i que amb una cara de pallasso-, malgrat que fa un parell de mesos van amenaçar a publicar les imatges al descobert sense filtres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa