Aquest dijous 17 d’octubre, la Comissió de Seguretat del Pacient del Consorci Sanitari de Terrassa posarà una carpa a la Plaça Vella, de 10 a 13h, per informar a la població dels mètodes preventius que hi ha per evitar les caigudes. També hi haurà un circuit dirigit a la gent gran, que permetrà detectar la fragilitat i el risc de caigudes que té cadascú. L’avaluació la realitzarà un equip multidisciplinar (metge , infermer, fisioterapeuta i terapeuta ocupacional) de professionals del CST. A partir d’aquí, s’entregaran recomanacions d’exercicis en funció del risc detectat.

Les caigudes són un problema de seguretat i poden tenir conseqüències greus. La fractura de maluc és un dels principals problemes de salut en la gent gran i es pot veure afectada la seva autonomia, la seva qualitat de vida i la seva dependència. Al juny de 2016 es va formar un grup de treball de professionals implicats en l’atenció de la fractura de maluc (traumatòlegs, geriatres, anestesistes i rehabilitadors) i s’elaborà un projecte per posar en marxa un registre de fractures de maluc a nombrosos hospitals de les diferents comunitats autònomes.

L’objectiu del “Registro Nacional de Fractura de Cadera” (RNFC) és utilitzar les dades per millorar la qualitat i cost-eficàcia de l’atenció a la persona gran amb fractura de maluc, així com reduir la incidència posterior d’altres fractures, millorant la prevenció a través de la reducció de caigudes, aconseguir la màxima recuperació funcional dels pacients i optimitzant el tractament de l’osteoporosi. Actualment hi ha 76 hospitals de tot l’estat juntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa que participen en el Registre Nacional.

Nou comentari