MónTerrassa
Taula informativa per a gent gran sobre com prevenir les caigudes
  • CA

Aquest dijous 17 d’octubre, la Comissió de Seguretat del Pacient del Consorci Sanitari de Terrassa posarà una carpa a la Plaça Vella, de 10 a 13h, per informar a la població dels mètodes preventius que hi ha per evitar les caigudes. També hi haurà un circuit dirigit a la gent gran, que permetrà detectar la fragilitat i el risc de caigudes que té cadascú. L’avaluació la realitzarà un equip multidisciplinar (metge , infermer, fisioterapeuta i terapeuta ocupacional) de professionals del CST. A partir d’aquí, s’entregaran recomanacions d’exercicis en funció del risc detectat.

Les caigudes són un problema de seguretat i poden tenir conseqüències greus. La fractura de maluc és un dels principals problemes de salut en la gent gran i es pot veure afectada la seva autonomia, la seva qualitat de vida i la seva dependència. Al juny de 2016 es va formar un grup de treball de professionals implicats en l’atenció de la fractura de maluc (traumatòlegs, geriatres, anestesistes i rehabilitadors) i s’elaborà un projecte per posar en marxa un registre de fractures de maluc a nombrosos hospitals de les diferents comunitats autònomes.

L’objectiu del “Registro Nacional de Fractura de Cadera” (RNFC) és utilitzar les dades per millorar la qualitat i cost-eficàcia de l’atenció a la persona gran amb fractura de maluc, així com reduir la incidència posterior d’altres fractures, millorant la prevenció a través de la reducció de caigudes, aconseguir la màxima recuperació funcional dels pacients i optimitzant el tractament de l’osteoporosi. Actualment hi ha 76 hospitals de tot l’estat juntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa que participen en el Registre Nacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa