MónTerrassa
Tallers participatius per elaborar l’Agenda Urbana de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament avança en l’Agenda Urbana de Terrassa mitjançant uns tallers participatius dirigits a les entitats que formen part de la plataforma Participa.Terrassa i altres consells participatius de la ciutat. L’objectiu d’aquestes sessions de treball, que es duran a terme telemàticament i estaran
enfocades de forma amena i àgil, és recollir la opinió que la ciutadania té sobre la ciutat, l’emergència climàtica o el desenvolupament sostenible.

En concret, s’han programat tres sessions dedicades a diferents temàtiques: «Com podem canviar el món des de casa? Terrassa i tu: compromesos amb un futur sostenible», que tindrà lloc el dimarts 23 de novembre de 18.30 h a 20 h i en la que es parlarà sobre sobre consum, electricitat, energies alternatives, residus, quilòmetre zero i aigua; «Com podem canviar el món des del carrer? Terrassa i tu: compromesos amb un futur sostenible», que està programada pel dimecres 24 de novembre de 16 h a 17.30 h i en la que es tractaran temes com mobilitat, transport, automòbil, emissions, espais per a vianants i residus; i «Com podem canviar el món des de l’empresa i la feina? Terrassa i tu: compromesos amb un futur sostenible», que es durà a terme el dijous 25 de novembre de 12 h a 13,30 h i en la que es debatrà sobre digitalització, innovació, sostenibilitat, internacionalització, comerç, autònoms/es, economia social i solidària i formació. Per a participar-hi és necessari inscriure’s enviant un correu electrònic a [email protected].

Aquests tallers suposen la recta final de la fase del projecte en la que es troba en aquests moments el consistori, destinada a elaborar una diagnosi de la situació de la ciutat, definint els reptes, les oportunitats i també les dificultats que té actualment. Les opinions que es recullin s’incorporaran a aquests treballs de diagnosi de la ciutat, així com també ho han fet les respostes que es van obtenir de l’enquesta ciutadana que va començar fa uns mesos i que va suposar l’inici el procés participatiu i de la primera fase de l’elaboració de l’Agenda Urbana de Terrassa. Aquest document serà la base per a la redacció de l’Agenda Urbana i el Pla d’Acció, en els primers mesos del 2022.

L’Agenda Urbana de Terrassa és el primer projecte que ha rebut de manera provisional una subvenció del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana dins dels fons de recuperació europeus Next Generation. En total, l’Ajuntament rebrà 250.000 euros per a poder elaborar aquest document, que esdevindrà el full de ruta de la ciutat per tal d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de cara a l’any 2030, així com el seu Pla d’Acció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa