MónTerrassa
Tallers, jocs i exposicions per a la reducció de residus a Terrassa

Reduir la generació de residus és una prioritat per a l’Ajuntament de Terrassa i per això s’han organitzat diverses activitats (tallers, jocs, exposicions) per ajudar a la ciutadania a fer-ho possible. Aquesta campanya es troba emmarcada dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 20 al 26 de novembre. El certament promou, a tot l’àmbit europeu, un reguitzell d’activitats recalcant la importància de minimitzar la quantitat de deixalles i fomentant-ne el bon reciclatge.

A Catalunya, aquesta setmana compta amb la participació de les administracions municipals (com és el cas de l’Ajuntament de Terrassa), a més d’entitats, empreses i ciutadania que col·labora en la realització de les actuacions programades. Enguany, es farà especial èmfasi en la divulgació de “les comunitats circulars per arribar al residu zero”, fent incidència en la necessitat de canviar cap a un model de producció i consum sostenibles.

A Terrassa, l’any passat es va assolir el 40,57% de reciclatge, una xifra superior a l’any 2019, però molt lluny encara del 60% marcat per Europa per al 2030. Per això, per fer una empenta més cap a la bona direcció, l’Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental, han preparat tres tallers diferents. Tots ells són de caràcter gratuït però requereixen inscripció prèvia. El primer, està previst per al dimarts dia 23 de novembre, a les sis de la tarda, al Centre Cívic Alcalde Morera (plaça de Can Palet) i tractarà sobre com elaborar sabó a partir d’oli usat. El segon, serà dimecres dia 24 i en format online, i se centrarà en l’aprofitament del residu tèxtil. I el tercer i darrer, tindrà lloc a la Biblioteca del Districte 5 (avinguda Abat Marcet), a partir de les sis de la tarda, i, a través d’un joc pensat per a tota la família, tractarà sobre com reutilitzar i reciclar els residus quotidians (majoritàriament plàstics) que tenim a casa. Es pot consultar el programa sencer clicant aquí.

A aquests tres tallers caldrà sumar-hi les activitats que es preparen des de la Diputació de Barcelona, com seran tallers en línia, exposicions virtuals, jocs educatius per a grans i petits, reptes per resoldre en família, aplicacions interactives o materials audiovisuals, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa