MónTerrassa
Taller monogràfic “Dissenya i confecciona una cotilla a mida”
  • CA

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa organitza el Taller monogràfic “Dissenya i confecciona una cotilla a mida”

La cotilla fou imposada per la tradició durant segles però, sortosament, en la nostra època la podem lluir com una peça voluntària, divertida, sofisticada o eròtica. Si tens ganes de dissenyar i confeccionar una cotilla a mida, hi ha aquest taller monogràfic conduït per la professora Rosa Rubio, el 22 d’octubre..

En aquest taller d’una sessió de 4 hores (dissabte), els assistents s’acostara a la confecció d’una cotilla a mida. A partir del patró base del cos, el transformaran i tallaran el teixit per a la peça mostra. L’objectiu és que cada alumna pugui sortir del monogràfic amb el prototip muntat cosit a mà i, si és possible, iniciar la confecció a màquina. Per garantir l’aprofitament del curs, és necessari que les persones interessades tinguin nocions de confecció i patronatge.

Cada alumna ha de portar el seu patró base del cos, davant i esquena, sobre el qual treballarà durant el taller. També es pot portar màquina de cosir pròpia (opcional).

Trobareu aquí el programa complet amb la descripció de la sessió, horari i preu. Més informació a [email protected] / 93 731 52 02.

Curs “Introducció a la identificació de tècniques tèxtils en teixits històrics”

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa proposa tres sessions en les quals s’observaran els teixits des del punt de vista de la tècnica per entendre’ls com a resultat d’un llarg procés en què es combinen oficis, eines i matèries diverses.

Es tracta d’un curs de nivell introductori amb una durada de 12 hores (dijous 20, de 9:30 a 13:30 h i de 14:30 a 18:30 h més divendres 21, de 9:30 a 13:30 h) i que s’adreça a professionals de museus, gestors de col·leccions, docents, estudiants, antiquaris i totes aquelles persones amb curiositat per conèixer de prop les tècniques tèxtils.

Durant les sessions s’analitzaran els teixits de calada, brodats, estampats, el tapís i el gènere de punt, combinant espais de teoria amb l’observació directa sobre peces del museu.

La formació serà impartida per la documentalista del Museu Tèxtil, Sílvia Saladrigas. Trobareu aquí el programa complet amb les sessions, horaris i preu. Més informació a: [email protected] / 93 731 52 02.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa