El dispositiu de regulació de la mobilitat i d’accés als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac implementades el passat cap de setmana, no s’aplicarà aquest cap de setmana per les noves mesures de mobilitat anunciades pel PROCICAT davant de les normatives COVID-19. Aquestes noves mesures comporten una reducció de la mobilitat per a la població en general aquest cap de setmana que només és dins el terme municipal on es resideix, només poden accedir als espais naturals els habitants empadronats en aquella part del municipi que en formi part de l’espai natural.

Les mesures aprovades pel PROCICAT el passat cap de setmana preveien tancar els aparcaments dels dos parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, quan estiguin al 75% de la seva ocupació per tal d’evitar aglomeracions. Aquesta decisió, prevista pels cap de setmana, es podran tornar a activar un cop la normativa permeti una mobilitat sense restriccions pel conjunt de la població en tot el territori de Catalunya.

Les mesures de regulació de l’accessibilitat als espais naturals adoptades per la Diputació de Barcelona es van adoptar per resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental davant l’afluència de visitants i que afectaven de forma especial els veïns dels 18 municipis del Parc Natural del Montseny i els 12 municipis del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Nou comentari