MónTerrassa
Surt al carrer la història gràfica de Terrassa del 1965 al 1995

Surt el segon col·leccionable L’Abans a Terrassa, la història gràfica de la ciutat del 1965 al 1995, en fascicles. La primera entrega del col·leccionable és gratuïta. Es pot aconseguir a quioscos, papereries i llibreries de Terrassa a partir de divendres, 19 de juny.

És una obra coordinada per la Fundació Arxiu Tobella, que compta amb la participació de professionals de diverses disciplines, que garanteix la pluralitat dels continguts del llibre: Marc Galí, Ferran Pont i Puntigam, Josep Cadalso, Màrius Massallé, Núria Beltran, Ferran Pont i Montaner, i Mariona Vigués. De la selecció de les fotografies i de la redacció dels peus de fotografia se n’ha cuidat Montse Saludes. El llibre ha estat prologat per Roc Fuentes i Navarro.

El volum està estructurat amb 7 capítols temàtics, que expliquen la seva evolució al llarg del període cronològic de l’obra: Festes i cultura popular, política i gestió municipal, esports, ensenyament, economia, arquitectura i urbanisme, i cultura i associacions. Set capítols que mostren els esdeveniments i els moments clau de cada sector, amb un llenguatge divulgatiu i entenedor.

El llibre inclou més d’un miler de fotografies compreses entre el 1965, data en què va tancar el Volum 1, i el 1995, data en què culminaren i consolidaren les obres empreses a la ciutat com a subseu olímpica. Un període de trenta anys que va marcar la història local i assentar les bases del Terrassa actual.

Qui vulgui col·laborar-hi aportant imatges pot contactar amb l’Arxiu Tobella a través del telèfon 93 788 11 62 (15-19 h) o a través de l’adreça electrònica [email protected] L’edició de l’obra va a càrrec de l’editorial Efadós, que gaudeix de 135 títols a la col·lecció L’Abans, on s’inclou el volum de Terrassa. L’edició en fascicles ofereix l’oportunitat que els terrassencs i les terrassenques puguin participar amb les seves fotografies familiars, ja que és una obra oberta, una peculiaritat única en el sector editorial, que permet treballar paral·lelament textos i fotografies aportades recentment.

Els fascicles es vendran setmanalment a un preu de 3,10€ i l’editorial garanteix que mantindrà el preu mentre duri el col·leccionable i que servirà els fascicles endarrerits cada setmana als establiments comercials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa