MónTerrassa
Subvenció d’1 milió d’euros a Creu Roja per fer front a l’ampliació de serveis a Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa atorgarà aquest 2021 una subvenció d’1.032.641 euros a Creu Roja per al desenvolupament de projectes públics i socials, gairebé el doble que es va destinar el 2020 (578.759 euros), en el marc del conveni de col·laboració entre el consistori i l’entitat. Aquesta situació és el reflex de l’increment en ajudes a entitats socials de la ciutat que s’està impulsant des de l’Ajuntament per fer front a la incidència per la Covid-19. El tinent d’Alcalde de Drets Socials, Noel Duque, destaca l’important augment de pressupost que hi destina l’Ajuntament, i és que “gràcies a col·laboracions com aquestes podem donar resposta a les necessitats més bàsiques de la ciutadania, a través de les entitats i de programes que pretenen arribar a tothom sense deixar-se ningú enrere, sobretot en els moments més crítics com ha estat la pandèmia de la Covid-19”.

En aquest sentit, posa en valor l’aposta que fa l’Ajuntament per la col·laboració estreta amb totes les entitats de la ciutat per tal de “donar sortida a tots els projectes que fan de Terrassa una ciutat millor”. L’increment de l’aportació municipal a l’entitat es produeix a causa de la necessitat d’ampliar els serveis que s’ofereixen derivada dels efectes de la pandèmia, sobretot, cap a les famílies en situació de vulnerabilitat. Així, aquest any s’incrementa el cost dels projectes i l’aportació municipal en l’àmbit de cobertura de necessitats bàsiques, com el Centre de distribució d’aliments, El Rebost, al qual enguany l’Ajuntament hi destina 379.400 euros (118.776 euros l’any passat) i el servei de suport a l’alimentació amb targetes de precàrrega, que compta amb una aportació de 312.594 euros, enfront dels 203.550 euros que hi destinà el consistori el 2020.

D’altra banda, s’incrementa l’aportació al Punt de Trobada, amb 114.681 euros, enfront del 109.000 euros que s’hi destinaren el 20210, i al Centre d’intervenció socioeducativa i atenció a infància en risc (CMS) amb 10.000 euros (6.000 euros a l’anterior exercici), a banda de l’increment en la subvenció del projecte per a garantir la correcta alimentació d’infants i joves de 12 a 18 anys, amb 37.800 euros d’aportació municipal (35.676 euros l’any passat).

Novetats i projectes que es deixen de fer

Aquest 2021 es destina una partida de la subvenció a la nova actuació d’intervenció socioeducativa en assentaments de joves en situació documental irregular, que es va iniciar el darrer trimestre del 2020, i a la qual l’Ajuntament destinarà enguany 76.571 euros. També s’incrementen les aportacions per a actuacions preventives i informatives en matèria de Salut, amb una aportació de 3.500 euros (2.000 euros el 2020) i la intervenció en situacions d’emergència, a conseqüència de majors necessitats en aquests àmbits, l’aportació a la qual passa de 1.000 euros el 2020 a 5.000 euros aquest any.

A causa de la disminució de les activitats per les restriccions ocasionades per la pandèmia, es disminueix l’aportació per a accions formatives al personal docent; per a les actuacions de prevenció de riscos i atenció a la ciutadania; així com per al projecte Djambar (intervenció socioeducativa amb joves d’origen immigrant). Aquest 2021, a banda, es deixarà de realitzar l’activitat d’Integració esportiva per a persones amb discapacitat, per dificultats en l’organització del projecte. L’Ajuntament i Creu Roja treballen conjuntament en els projectes: Atenció a infància en risc; Targetes moneder; Atenció a joves; Suport i acompanyament a gent gran; Assentaments per a joves; Punt de Trobada; El Rebost; Joves; Formació (salut); Suport a dones víctimes de violència masclista; Convivència i drets humans; Foment de la convivència; Intervenció en situació d’emergència (Protecció civil); Serveis Preventius (Festes majors); Serveis Preventius (Cultura); Activitats formatives (Educació); i Ocupació (Foment).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa