MónTerrassa
Els boscos de Terrassa seran combustible per a la caldera de l’Hospital
Caldera de biomassa
Caldera de biomassa | A.T.

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha participat aquest dijous en l’acte de signatura del contracte entre el Consorci Sanitari de Terrassa i l’empresa concessionària Boscos del Vallès per al subministrament energètic a partir de la combustió de biomassa forestal d’estella provinent dels boscos de la comarca. L’acte s’ha celebrat a lHospital de Terrassa i hi han participat Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental; Josep Beltran, conseller delegat de Territori de l’ens comarcal; Eusebi Cima, president del CST i Raimon Mariné, gerent de l’empresa UTE Boscos del Vallès. Després de la signatura s’ha fet una visita a les instal·lacions de la caldera de biomassa situada en el recinte.

El Consell Comarcal va adjudicar la concessió del “Servei Públic Comarcal de Biomassa Forestal” a l’empresa UTE Boscos del Vallès. Aquesta concessionària gestionarà el nou Centre Logístic de Biomassa, el subministrament energètic, les dues calderes instal·lades a l’Hospital de Terrassa i a la Universitat Autònoma de Barcelona i la venda d’estella forestal als ajuntaments i d’altres entitats de la comarca.

La mesura forma part de la iniciativa “Boscos del Vallès”, un projecte promogut pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i nascut el 2013 que cerca la valorització i explotació de la biomassa forestal com a mesura de prevenció d’incendis. L’objectiu principal és reduir el risc d’incendis forestals a través de la dinamització del mercat de compravenda de biomassa forestal primària per a usos tèrmics. Altres beneficis són la reducció d’emissions de CO2, la creació d’ocupació i el desenvolupament local.

Presentació del projecte de biomassa forestal
Presentació del projecte de biomassa forestal | CCVO

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix