MónTerrassa
Ja ha sortit un dels dos quarts premis de la Loteria de Nadal

Ja ha sortit un dels dos quarts premis de la Loteria de Nadal. És el 54289. Venut a Calatayud.

En quina ciutat ha tocat més vegades El Gordo de la Loteria de Nadal?

En quina ciutat ha tocat més vegades El Gordo de la Loteria de Nadal i s’han destapat més ampolles de cava per celebrar-ho. En general, coincideix amb els municipis on més diners s’inverteixen en la rifa. I són les dues grans ciutats de l’Estat, tot i que una duplica l’altra. En els més de 200 anys d’història, el primer premi ha tocat en números venuts en administracions de Madrid (81 cops) i Barcelona (42 ), Sevilla (17), Bilbao (14), Saragossa (14) , València (13), Cadis (12) i Màlaga (10).

El Gordo són 4 milions d’euros per sèrie (400.000 per dècim o 20.000 per euro jugat, si es vol expressar d’una altra manera). Però, ai las, aquest premi no és íntegre, ja que Hisenda es queda una part en concepte d’impostos. Els afortunats se n’adonaran ràpid. A l’anar a cobrar ja veuran com se’ls hi reté una part automàticament. La retenció és del 20% de la parte de premi que depassa l’import exent de 40.000 euros.

Hisenda es queda una bona part del premi

Així doncs, qui tingui sort i comprovi que té la papereta cantada pels Niños de San Ildefonso en aquella cantarella que s’enganxa, cobrarà un bon grapat de diners, que en el fons seran menys. És un fet que s’ha de tenir en compte, en una rifa tradicional, la que més, encara que els premis són inferiors als que es poden obtenir en altres sortejos. Tanmateix, cap té la gràcia, el misticisme del Gordo, on poca gent no disposa d’una participació d’algun dels números que entren als bombos ubicats a l’escenari del Teatro del Retiro de Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa