El nombre de sortides dels Bombers de la Generalitat per incidències relacionades amb la pluja ha pujat fins a 90 des de les set del vespre, segons han informat passada a la mitjanit. De fet, una tercera part s’han concentrat entre les onze i les dotze de la nit. Vilanova i la Geltrú és la localitat que concentra el major nombre d’incidents per acumulació d’aigua. A més, s’ha hagut de tallar la circulació de l’R2 sud, al seu pas per la localitat per l’acumulació de serveis dels Bombers i Protecció Civil ha activat la prealerta del Ferrocat. Hores abans, ja havia activat l’Inuncat per la possibilitat de pluges intenses al litoral central.

D’altra banda, aquesta nit ha avisat de la possibilitat de precipitacions acompanyades de pedra, ratxes de vent superiors als 90 quilòmetres per hora i fins i tot esclafits o tornados a més del Garraf, al Baix Llobregat, al Barcelonès i al Vallès Occidental.

El pas del front també s’ha deixat sentir al Ripollès, Osona, Garrotxa i el Pla de l’Estany. Per aquest motiu, la Generalitat ha advertit que el cabal del riu Ter per Sant Joan de les Abadesses aquest vespre ha estat superior a l’habitual i també ha reclamat precaució als ciutadans, especialment als punts baixos als creuaments de llera per evitar ser arrossegats per l’aigua.

De fet, aquest dissabte, Protecció Civil ha activat el pla Inuncat davant la previsió de tempestes fortes en les properes hores a les comarques del nord-est de Catalunya, Barcelonès i Camp de Tarragona i possibilitat de xàfecs de més de 20 litres en mitja hora.

Aquest diumenge el vent fort i el notable descens tèrmic serà protagonista arreu de Catalunya i en especial al Pirineu, amb nevada que pot ser abundant a l’extrem nord de la serralada (Val d’Aran i Pallars).

Nou comentari