MónTerrassa
Sònia Giménez, nova presidenta de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa

Sònia Giménez ha estat escollida nova presidenta de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT). Va ser el passat d’18 d’abril, en un Plenari d’Urna celebrat a la Masia Freixa, on es va votar el relleu de càrrecs de presidència, vicepresidència, vocals i representació de l’entitat al Consell d’Administració de Taigua. L’acte va suposar també un reconeixement a la feina feta per les persones fins ara al capdavant de l’OAT.

A part de Giménez, destaca en els nous càrrecs al Consell d’Administració de Taigua Joseba Quevedo i Paco Rodríguez, que donaran continuïtat en aquest òrgan a la tasca portada pels anteriors representants de la ciutadania organitzada de l’OAT. I en representació dels treballadors de Taigua s’incorpora com a vocal de la Permanent de l’OAT Roser Parés.

Giménez va exposar que “entén els càrrecs com una responsabilitat col·legiada, on el treball en equip, junt amb la Vicepresidència i la resta de persones que conformen la Permanent, és la clau per aconseguir tirar endavant aquest projecte engrescador”. Ha afegit que els ritmes de treball que duu a terme l’OAT a vegades arriben a ser “d’una intensitat tal que hem de reflexionar en clau de les cures i, entendre que seguir endavant ens exigirà uns ritmes sostenibles en el temps, és a dir, hem d’aprendre a prioritzar i posar límits, poder compatibilitzar vida laboral, familiar i activista!”.

En aquest sentit ha introduït el concepte “hores alliberades per a la participació”, que veu necessari per aconseguir mobilitzar persones en edat laboral i facilitar els relleus generacionals als òrgans de participació.

Objectius prioritaris per als pròxims mesos

Santi Aragonès, escollit com a nou Vicepresident per aquesta nova etapa, va exposar quines serien les prioritats del nou mandat. Així s’aposta per posar èmfasi en temes més propers que afecten a les persones usuàries del servei, fer un pas endavant en la millora de la informació que es publica en el web de Taigua. “No podem estar satisfetes quan després de quatre anys de gestió pública encara no s’han definit i publicat a la web una bateria d’indicadors que són fonamentals perquè es conegui l’eficiència real de les accions realitzades en tots els àmbits de gestió econòmica, ambiental i social, per descobrir els punts febles i forts i poder aplicar els recursos necessaris per a corregir aquestes situacions”.

Un altre punt que consideren des de la nova junta de l’OAT caldrà treballar de forma immediata serà, “la millora substancial de la informació que es dona a la ciutadania sobre l’accés als ajuts socials, utilitzant tots els mitjans dels quals disposa l’Ajuntament de Terrassa per donar-los a conèixer i eliminar qualsevol barrera burocràtica que impedeixi el seu accés”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa