MónTerrassa
Cap nen de Terrassa sense joguina
  • CA
Acte de presentació de la nova campanya de recollida de joguines | Creu Roja

!--akiadsense-->

Creu Roja Joventut a Terrassa ha presentat la 40a Campanya de Joguines aquest divendres a la seva seu del C. Fra Bonaventura Gran, 10. L’acte ha estat presidit pel president de l’entitat Marià Gàllego i han intervingut la portaveu de Creu Roja Joventut, Mariona Pérez, i el Director de Publitesa, Andreu León. Aquesta campanya va néixer per cobrir les necessitats de centenars d’infants de famílies amb dificultats econòmiques que no poden assumir l’adquisició de joguines per als seus fills i filles.?

Actualment la campanya està enfocada des d’una doble vessant. D’una banda, fer arribar una joguina amb motiu de la tradicional festa de Reis a aquells infants provinents de famílies que no poden adquirir-ne, donant a conèixer la situació en la que viuen famílies de la nostra ciutat i promovent la implicació de la ciutadania. Calculen que a la nostra ciutat seran prop de 1.200 infants. Per altra banda, es vol reivindicar que les joguines siguin educatives, no bèl·liques, ni sexistes i que es tingui en compte el consum responsable. Aquesta reivindicació no és limita a les joguines que es demanen sinó també per a totes les joguines de tots els infants.

Aquesta campanya promou que els membres de la pròpia comunitat participin en la resolució dels problemes que els envolten. És per això que es dóna molta importància a la participació d’altres entitats i empreses en la pròpia campanya, organitzant actes de suport o participant, com ho fan moltes escoles i instituts, amb la fórmula de l’aprenentatge servei, on els alumnes participen activament en la campanya, prenent aquesta com una dimensió educativa que els hi confereix un valor afegit molt important.

Mariona Pérez ha convidat a la població a fer una reflexió com a societat: “vivim a una societat a la que hi ha infants que no tenen joguines però molts altres en tenen masses. Per jugar no és imprescindible acumular moltes joguines, cal tenir consciència sobre el consum responsable, cal reflexionar del valor de ser per sobre del tenir. Demanem doncs solidaritat amb els infants que tenen menys però també un consum més responsable de totes les famílies”. ?

Punts de recollida i actes de suport

?

Els punts de recollida acordats fins ara són:

  • Creu Roja a Terrassa C. Fra Bonaventura Gran, 10 en horari de dilluns a dijous de 8h a 14h i de 15h a 17h i divendres de 8h a 14h
  • Totes les oficines del BBVA de Terrassa, Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses, Ullastrell, Olesa de Montserrat, Abrera i Esparraguera. De dilluns a divendres de 8.30h a 14.15h

Aquest punts es troben detallats a la pàgina creurojaterrassa.org/joguines, on també es poden incorporar més punts a les properes setmanes, així com també consultar els actes de suport a la campanya que organitzen diverses entitats i empreses com per exemple:

  • Concert Coral Ohana el 2 de desembre a les 18h a l’Escola Pia (c. Col·legi, 12-14 Terrassa)
  • Festival esportiu 42nd Street Dance Studio el 16 de desembre durant tot el matí al poliesportiu de Can Jofresa (c. Badalona, 4 Terrassa).
  • Exhibició Terrassa Sport Dance Selecta i Shendragon el 16 de desembre de 10.30h a 13.30h al poliesportiu de Viladecavalls (ctra. Olesa s/n Viladecavalls)
  • Recollida joguines noves a l’estadi olímpic de Terrassa el 23 de desembre de 16h a 17h organitzada per Supporters Gol Nord i Terrassa FC
  • Empreses que fan recollides internes entre els seus treballadors, treballadors, alumnes o clients com Labiana, Checkpoint, Virolai, Gresol, AMPA de la llar d’infants d’Ullastrell i Escola Enxaneta, etc.

Com haurien de ser les joguines?

JOGUINA NOVA?

D’acord amb el principi d’Imparcialitat que defensa la Institució. A més, no podem garantir que una joguina sigui 100% segura a partir del moment en què s’ha obert l’embolcall original. ?

?JOGUINA EDUCATIVA?

El joc simbòlic esdevé una representació de la realitat amb la qual l’ infant pot familiaritzar-se amb la realitat social i cultural que l’envolta així com adquirir i desenvolupar habilitats i capacitats afectives, socials, intel·lectuals, creatives, comunicatives i físiques.?

?JOGUINA NO BÈL·LICA?

Per evitar la violència i fomentar la socialització dels infants en una cultura de pau, l’educació en valors i el joc simbòlic esdevenen claus per al creixement i desenvolupament dels infants en aquests valors.?

JOGUINA NO SEXISTA ?

És important que els nens i nenes tinguin accés al mateix tipus de jocs i joguines independentment del seu sexe per a que es familiaritzin amb aspectes de la realitat sense distinció de rol per diferència de gènere.?

?

JOC COOPERATIU/COL·LECTIU ?

La joguina educativa permet adquirir els valors de respecte i tolerància cap a les persones, les normes i les regles, i potenciar la socialització enfront de l’ individualisme.?

?

CONSUM RESPONSABLE ?

Per jugar no és imprescindible acumular moltes joguines, amb la qual cosa tenir consciència sobre el consum responsable permet a l’ infant reflexionar del valor de SER per sobre del TENIR.?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a desembre 01, 2018 | 09:16
    Josep desembre 01, 2018 | 09:16
    Com a voluntari de preparació de les entregues d'aquestes joguines a les famílies, jo afegeixo que agrairem tenir les joguines que vulguin donar el més aviat millor, ja que del contrari no tenim temps material per preparar-ho i ens quedem sense joguines abans del final de la campanya. Moltes gràcies a tots.
  2. Icona del comentari de: Irene a desembre 03, 2018 | 00:20
    Irene desembre 03, 2018 | 00:20
    Amb tants requisits no sé que haig de comprar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa