MónTerrassa
S’incrementa un 33% el reciclatge de càpsules de cafè a les llars del Vallès
  • CA

La COVID-19 també ha tingut un impacte en la generació dels residus domèstics i ha permès millorar significativament els nivells de reciclatge d’algunes fraccions. Tal com passa amb l’oli domèstic, les càpsules de cafè són un dels materials que ha viscut un increment més important. En concret a la comarca s’han recollit separadament un 33% més de càpsules de cafè durant l’any 2020 enfront les dades del 2019. En total s’han recollit més de 6’2 milions de càpsules: 3.094.500 unitats de plàstic i 3.197.000 d’alumini. Això representa un increment de 1.544.667 més que el 2019.

El president del Consorci Residus Vallès i alcalde de Matadepera, Nil López, indica que “durant el 2020 hem passat moltes més hores a casa i això ho estem notant en les dades de recollida de residus. Productes de consum domèstic com l’oli de cuina o les càpsules de cafè han viscut un increment de la seva recollida selectiva. La ciutadania ha mantingut els hàbits de separar els residus i fins i tot els ha incrementat, fet que és molt positiu”. El Vallès Occidental compta amb un sistema de reciclatge de càpsules monodosi de cafè i infusions a les deixalleries municipals que permet reciclar tant les càpsules d’alumini com les de plàstic. L’objectiu és tant el reciclatge integral dels materials que composen la càpsula com del residu orgànic del seu interior.

El servei està disponible a 19 deixalleries municipals situades als municipis de: Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. També es pot trobar a 5 deixalleries mòbils, dels municipis de Rubí, Sabadell i Terrassa i la Deixalleria mòbil del Consorci de Residus. Els ciutadans i ciutadanes també poden portar-les a les deixalleries mòbils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa