MónTerrassa
Simón adverteix que hi ha set variants del coronavirus que ja han arribat a l’estat

El Ministeri de Sanitat del govern espanyol ha parlat avui durant una roda de premsa que hi ha fins a set variants del coronavirus d’interès, és a dir, que es transmeten millor, que són més virulentes o amb les que no té efectivitat la vacuna.

Actualment, segons les autoritats sanitàries, les de major importància són la britànica, la sud-africana i la brasilera. No obstant això, Sanitat també recull la importància de dues soques més, la californiana i la de Nigèria. Segons aquetses dades, fins al moment s’han confirmat 898 casos de la variant britànica, 6 de la sud-africana i 12 de la brasilera. D’acord amb les dades d’un nou informe publicat aquest dilluns, ha informat Simón, s’han confirmat 916 positius d’aquestes noves soques.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que la variant britànica “varia molt d’unes comunitats a unes altres, i les dades indiquen un augment ràpid de la seva distribució en les últimes setmanes”.

Fernando Simón també ha avisat que una relaxació “excessiva” de les mesures per a frenar el coronavirus pot posar en perill la pressió assistencial. De fet, ha assenyalat que si es relaxen determinades mesures i no hi ha una intensificació de les vigents, es corre el risc que tornin a augmentar els casos de coronavirus i torni a haver-hi un repunt d’ocupació d’Unitats de Vigilància intensiva. La taxa actual de contagis a Espanya en els últims 14 dies continua reduint-se, segons ha dit Simón, situant-se en els 252,19 casos per cada 100.000 habitants. “Continuem tenint incidències altes, per la qual cosa l’experiència que tenim fa que no puguem baixar la guàrdia. Una relaxació excessiva pot fer que tinguem increments que puguin suposar un problema greu a nivell assistencial”, ha recalcat.

Passaport Covid

Simón ha rebutjat crear un passaport de vacunació Covid-19 perquè ha dit que abans d’implantar-lo cal fer “molta feina de fons”. Simón s’ha pronunciat en una roda de premsa després que la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, hagi assegurat aquest dilluns que s’utilitzaran els corredors turístics incorporant el certificat de vacunació “com a element de mobilitat segura” segons ha recollit Europa Press.

més, Maroto ha informat que s’està treballant en el si de la UE liderant una iniciativa per a poder adoptar protocols comuns i que es generi la confiança que necessiten els viatgers. “Això és una cosa que tenim al cap des de fa molt temps i, de fet, ja es demanen proves PCR i, fins i tot, d’antígens. No obstant això, i respecte a la vacuna, no cal fer bandera d’aquesta acció perquè no es desenvoluparà en un breu període de temps perquè requereix molta feina de fons”, ha resolt Simón abans de concloure la roda de premsa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa